Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Puskázás miatt megbukott az érettségin a zalai fiatal, aztán meghamisított jegyekkel akart újrapróbálkozni

Közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség egy zalai fiatal ellen, aki a központi informatikai rendszer hibáját kihasználva meghamisította a bukott érettségi vizsgájának dokumentumát.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek hétfőn adott tájékoztatása szerint a jelenleg 19 éves fiatalember tavaly fejezte volna be a tanulmányait az egyik nagykanizsai szakképző iskolában. Matematikából azonban megbukott, ezért rendes érettségi vizsgára nem mehetett, a megfelelő érdemjegyekkel lezárt tárgyakból azonban előrehozott érettségit tehetett tavaly júniusban.

Ezen a vizsgán négy tárgyból vizsgázott, magyarból és történelemből azonban - mobiltelefonjával internetre csatlakozva - puskázni próbált, azonban ezt észrevették a felügyelő tanárok. A két tárgyból a fiatalember vizsgaeredményeit két nappal később a vizsgabizottság érvénytelenítette, a harmadik tárgyból pedig megbukott, így ebből javítóvizsgára kötelezték.

www.eduline.hu

A történtek miatt a fiatal a vizsgák után egy, az érettségi törzslaphoz hasonló tartalmú törzslapkivonatot kapott, aminek záradéka tartalmazta, hogy szabálytalanság elkövetése, illetve a bukás miatt csak javítóvizsgákat tehet. A kétszintű érettségi szoftver rendszerhibája miatt azonban hiába érvénytelenítette a szabálytalanság miatt a vizsgabizottság a vizsgaeredményeket, a szoftverben egyszer érvényesként rögzített és lezárt adatot utólag nem lehetett módosítani, emiatt a két tárgy rovatában a záradék ellenére elégséges osztályzat szerepelt.

Az elírást a fiatal észrevette, de erről senkinek nem szólt, helyette a törzslapkivonat záradékrészét lefényképezte, majd számítógépével átszerkesztve úgy módosította, hogy csak egy tárgyból kelljen javítóvizsgát tennie. Az általa kinyomtatott hamis törzslapkivonattal tavaly ősszel egy másik nagykanizsai középiskolában jelentkezett érettségire, ott azonban ellenőrzéskor kiderült a hamisítás, ami miatt rendőrségi feljelentést tettek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra