Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rendőrök szállták meg egy magyar rendező otthonát

Azt mondják, hogy „egyik művészeti tevékenységével kapcsolatban folyik nyomozás”.

Péntek kora reggel rendőrök kopogtattak Szász János filmrendező budakeszi otthonának ajtaján – írja a Telex. Kora délután megjelent cikkükben az áll, hogy még háromnegyed 1-kor is tartott a rendőrségi intézkedés, ekkor már csak két civil autó állt a ház előtt, de reggel még rendőrség feliratú kocsik is kivonultak.

A rendőrség utasítása szerint Szász nem nyilatkozhat újságíróknak addig, amíg tart az intézkedés. Ügyvédje, Fülöp Tamás azt mondta, hogy „egyik művészeti tevékenységével kapcsolatban folyik nyomozás” és „jogi természetű konfliktusról van szó”, de egy rendkívül enyhe bűncselekményi tétel szerepel a házkutatási határozatban.

Szász János Szombathelyen
Bonyhádi Zoltán

Az ügyvéd elárulta a lapnak azt is, egyelőre nem tudják, hogy ki a feljelentő, az intézkedést nagyon méltatlannak és eltúlzottnak tartják. Úgy gondolják, hogy a feljelentés megalapozatlan és jogi szempontból sem alátámasztott, a tényállás pedig, ami a házkutatási határozatban szerepel, nem is számít bűncselekménynek az ügyvéd szerint.

A Telex megjegyzi, hogy a 62 éves rendező évek óta dolgozik egy dokumentumfilmen, ami a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi ikerpárról szól. Információik szerint jogi természetű vita folyik ez ügyben az orvoscsapat és Szász között.

Szász János 2018-ban, új filmjének bemutatóján járt Szombathelyen. Akkor közönségtalálkozót Szász János: Én egy ilyen film után azért megkövezésre számítottam 2018. January 31. 14:33 is tartott.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra