Háborognak a kőszegi melósok a Tesco megrövidült nyitvatartása miatt

Sokan elesnek a reggeli vagy az esti bevásárlás lehetőségétől. Szombathelyen is van változás.

Olvasónk méltatlankodott a közösségi médiában, hogy a kőszegi Tesco hipermarket nyitvatartásának kezdő időpontja 6-ról 7 órára változott. Így sok dolgozó, szülő nem tudja elintézni a bevásárlását munka előtt.

Felhívtuk az olvasót, aki szerdán reggel szembesült azzal, hogy

több, munkaruhás ember hőbörgött a bejáratnál amiatt, hogy nem tud bejutni.

A kőszegi Tesco új nyitvatartása
Harkai Norbert

Az áruházlánc országos honlapján rákeresve mind a kőszegi, mind a szombathelyi hipermarket, illetve szupermarket nyitvatartásánál továbbra is 6 óra van feltüntetve nyitási időpontként.

A honlap szerint Kőszegen 6-21 óráig, Szombathelyen a Zanati úti hipermarket hétköznap 6-22, vasárnap 7-21 óráig, a Gazdag Erzsi utcai szupermarket pedig hétköznap 6-22, vasárnap 7-18 óráig tart nyitva.

A kőszegi Tesco
Harkai Norbert

Mint látható a kőszegi hipermarket bejáratánál egyelőre egy kisebb táblán van kiírva a március 1-jétől életbe lépő új nyitvatartási idő. A nagy táblán (balra) továbbra is 6 óra van feltüntetve.

A Zanati úti hipermarket nyitvatartási ideje
Mészáros D. Zsolt

A szombathelyi áruházak nyitvatartását tekintve a Zanati útinál nem tapasztaltunk változást, a Gazdag Erzsi utcainál viszont a zárás időpontját csípték vissza egy órával, 22 helyett 21 órára.

Tesco Olad
Mészáros D. Zsolt

Kérdéseinkkel – miszerint mi az oka a módosításnak, illetve hogy országos tendencia lesz-e a nyitvatartási idő szűkítése – csütörtök délelőtt kerestük meg az áruházláncot. A sajtóosztálytól az alábbi választ kaptuk:

Nemrégiben felülvizsgáltuk áruházaink nyitvatartási idejét és ennek eredményeként üzleteink egy része módosított nyitvatartási idővel üzemel március 1-jétől. Az új nyitvatartás kialakításakor minden esetben figyelembe vettük az érintett időtartamok vásárlószámát és forgalmi adatait.

„Kőszeg esetén a reggel 6 és 7 óra közötti időszakban rendkívül alacsony volt a vásárlások száma, így a nyitás időpontját reggel 7 órára módosítottuk. Természetesen folyamatosan figyelünk vásárlóink visszajelzéseire az új nyitvatartás kapcsán is” – írja a Tesco.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem