Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Új emberek veszik át a Savaria Karnevál szervezését?

Nagy a bizonytalanság Szombathely kulturális életében. A szervezés céljára létrehozott közalapítvány köszönhet el a karneváltól. Viszont Grünwald Stefánia lehet a titkos befutó.

 • A Savaria Karnevált jelenleg a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány rendezi meg, a karneváligazgató Szommer Ildikó.
 • Az alapítvány kuratóriumának elnöke Mérei Tamás.
 • A közalapítvány azért működik, hogy a Savaria Karnevált megrendezze, ez a fő feladata.
 • A karnevál megrendezése vélhetőleg átkerül a Savaria Turizmus Nonprofit Kft-hez.
 • Ennek következtében a karnevál húszmillió forintos NKA pályázati pénztől eshet el.
 • Az időzítés érdekes. Arról ugyan nincs információnk, hogy a döntés összefügg a Mérei Tamás személye körül kialakult zűrös pénzügyi helyzettel. De az biztos, hogy a karnevál összefügg Méreivel, hiszen ő a közalapítvány kuratóriumának elnöke.

  A Szombathelyi Médiacentrum információi szerint, a városvezetés célja, hogy minden egy kézbe fusson össze. Tehát a turisztikai programok szervezését egy cégre bízza; nevezetesen a Savaria Turizmus Nonprofit Kft-re.

  Így a kft. két nagy városi rendezvényt is megkap: a Savaria Történelmi Karnevált és a Szent Márton emlékévvel kapcsolatos feladatokat.

  A karneváligazgató még semmit sem tud

  Február 28-án oszlatja fel magát közalapítvány kuratóriuma. Telefonon kérdeztük Szommer Ildikó karneváligazgatót:

  Arról, hogy a megrendezés jogát elvennék tőlünk, nincs információ. Az alapítvány tagjait és a felügyelőbizottságot a város nevezi ki, tálán az újraalakulás után többet tudok mondani.

  - válaszolta kérdéseinkre.

  Szommer Ildikó, Puskás Tivadar és Mérei Tamás egy karneváli sajtótájékoztatón
  VB

  Egyébként a közalapítvány városi tulajdonban van, kuratóriuma tíz tagú és munkájukat egy öttagú felügyelőbizottság ellenőrzi. Költségvetését a város fogadja el, az MSZP sajtóközleménye szerint 186 milliós kár Szombathelynek? Az MSZP szerint legalább ennyi hiányt halmozott fel Mérei Tamás 2015. January 20. 09:43 , az Alapítvány ötvenmillió forint kifizetésére vállalt kötelezettséget, pedig arra nem volt fedezete.

  Amennyiben a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány nem alakul meg ismét, a karnevál jelentős pénzösszegtől esik el. Ugyanis az NKA (Nemzeti Kulturális Alap) kulturális fesztiválokat támogató pályázatán húszmillió forintot nyertek, nemcsak a 2015-ös, de már a 2016-os évre is.

  A támogatás összege az NKA honlapjáról
  nka.hu

  Esetleg úgy lehetne megmenteni ezt a pénzt, hogy az alapítvány jogutódja is megkaphatná a támogatást.

  Grünwand Stefánia a tikos befutó?
  Rába Adrienn

  Grünwald Stefánia lesz a nagy visszatérő? Titkos befutó?

  Információink szerint a Savaria Turizmus Nonprofit kft. vezetői posztjára nem mást szánnak, mint az AGORA volt igazgatóját, Grünwald Stefániát. Természetesen felhívtuk őt is, ennyit tudtunk meg tőle:

  Már sokadszorra állítanak meg különböző verziókat felvetve az ismerőseim, hogy hogy minek a vezetője leszek. Egyelőre azonban még semmit sem tudok mondani, amikor már biztosat tudok, szívesen állok a rendelkezésükre.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Kapcsolódó cikkeink

  BRÉKING! Elrendelt gazdasági vizsgálat miatt szabadságra ment Mérei Tamás, a szombathelyi zenekar vezetője

  Frissítés: Mérein kívül a szimfonikusok gazdasági vezetője is egy hónapos szabadságra ment.

  186 milliós kár Szombathelynek? Az MSZP szerint legalább ennyi hiányt halmozott fel Mérei Tamás

  Nagy bajok vannak a szombathelyi zenekar és a karneváli alapítvány gazdálkodásával is - állítják a szocialisták.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra