Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi a Smile nyelviskola titka?

A szombathelyi Smile nyelviskola alapító ügyvezetője, Nagy Mariann sokszor gondolkozott azon az elmúlt években, hogy mi a titkuk. Arra jutott, hogy sikerük titka az idő, amit ajándékba adnak a tanulóiknak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Időből mindenkinek kevés van: rohanunk, túlvállalunk, meg kell felelni, elég pénzt kell keresni... Mellé pedig kell a nyelvvizsga, a nyelvtudás, és ezt össze is kéne hangolni.

„Nem a pénzért váltottam fel a tanári köpenyemet az üzletasszonyi létre húsz évvel évvel ezelőtt. Hittem. Volt egy álmom. S láttam a gyermekeim szemében is a hitet, ahogy bennem bíztak, hogy megcsináljuk! Előttük nem vallhattam szégyent” – mondta Mariann, akinek gyermekei pedig szintén a nyelviskolában dolgoznak.

Smile nyelviskola

Szombathely egyik legrégebbi felnőttképzési intézményeként rettentően büszkék arra, hogy aktívan támogatják a város rendezvényeit, sporteseményeit, valamint városi és megyei gólyabálokat és szalagavatókat is.

„Találkozhatnak velünk a kedves olvasók időről időre például szemetes zsákot cipelve a Fő tér körül, ahol tanulóinkkal együtt a szebb Szombathelyért teszünk egy kicsit” – árulta el.

Smile nyelviskola

A Smile sikerének másik titka az, hogy nemzetközi szintű szakértői gárda áll az oktatási anyagaik mögött. Anglia, Florida, Németország neves szakértői mentorálják képzési anyagaikat, hogy az eredeti nyelv minde szépsége eljusson tanulóikhoz.

„Fő küldetésünk az, hogy merjen megszólalni a tanulónk idegen nyelven! A hazai poroszos oktatási múlt a nyelvtanulásra nagyon rányomta a bélyegét, és amíg egy nyugati diák a sokkal kevesebb tudásával bátran beszél, addig a mi fiataljaink magukban fogalmazgatják a mondatokat, és attól félnek, hogy jaj, csak el ne rontsam, nehogy hibázzak!” – mondja Mariann.

Smile nyelviskola

Ennek a félelemnek a kiütésén dolgoznak nap mint nap, győnyörű környezetet létrehozva mindhárom Fő tér melletti épületükben. Kicsit próbálják elvarázsolni a tanulókat, hogy ne legyen megfelelési kényszerük, csak beszéljenek szabadon angolul, németül spanyolul.

„Hiszen látjuk tanulóink sikerein keresztül is azt, hogy egy nyelveket beszélő felnőtt, aki szeretne valami hasznosat, értékeset létrehozni, mennyivel több eséllyel indul a munka világában is” – árulta el.

Smile nyelviskola

20 éve folyamatosan ennek a célnak megfelelően fejlesztik anyagaikat és képzéseiket. Büszkék arra, hogy elkészült egy olyan nagyobb fejlesztésük is az idei évre, ami a nyelvtanulást még könnyebbé teszi és a tanulók számára leegyszerűsíti, használva hozzá a technika adta előnyöket.

„A Smile a negyedik „gyermekem”. Úgy óvom és féltem, ahogy egy felnövő gyermeket szokás, és büszkén látom, ahogy egyre önálóbb, s ahogy elhagyva a szülői fészket, immár Sopron, Győr, és Zalaegerszeg lakosságának is adja a kötetlen időbeosztású tanfolyam és az ezzel együtt elérhető gyors sikereket-természetesen a szombathelyi irányítás, a gyökerek megléte mellett” – zárta mondandóját.

Smile nyelviskola

Happy Birthday Smile!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

(X)

Hirdetés