Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Fideszes belharc: A csepregi Szabó Bálint Botkát akarta megbuktatni Szegeden, most házkutatást tartottak nála

Benne volt az MSZP tagtoborzási botrányában, Szegeden akart polgármester lenni, most súlyos vádakkal kell szembenéznie.

Házkutatást tartott a rendőrség Szabó Bálint szegedi lakásában, az utcán parkoló autójából szedték ki cégének könyvelését, amit le is foglaltak - írta a hvg.hu . A lap információi szerint a cég nem rendelkezett engedéllyel a pénzügyi tevékenységéhez, és feljelentés is várható az ügyben.

15 éve még egy fiktív Vas megyei MSZP-szervezet alelnöke volt

A hír nem is lenne fontos számunkra, viszont Szabó Bálint már több mint tíz éve a politika körül kavar, amit Vas megyében kezdett el.

Szabó Bálint
BZ

15 évvel ezelőtt robbant ki az MSZP tagtoborzási botránya Vas megyében. Az ügy annyira bonyolult volt, hogy külön rovatot indítottunk.

A lényeg, hogy az MSZP-ben jelenleg is aktív Tóth Csaba vezetésével a megye több városában fiktív tagokat léptettek be a pártba, a nevekért, címekért és aláírásokért fizettek a többségében roma beszervezettnek. Ezzel egyrészt a párt országos vezetőségénél akartak jó pontokat és nagyobb szerepet kapni, másrészt Tóth Csaba így akarta átvenni az irányítást az MSZP Vas megyei szervezeteiben. A botrány kirobbant, a rendőrség vizsgálódott, a Tóth mellett dolgozó, és a fiktív szervezet alelnökének választott Szabó Bálint pedig azt állította, hogy megfélemlítésül megerőszakolták őt.

Végül Kiss Péter, akkori kancelláriaminiszter vette át a párt megyei vezetését, és mintegy másfél évre volt szüksége, hogy rendet tegyen a helyi szervezetekben.

Eltűnt a megyéből, de aztán polgármester akart lenni Csepregen

Szabó Bálint – Tóth Csabával együtt – eltűnt akkor a megyéből, mint kiderült, Szegedre költözött. 2011-ben csatlakozott az akkor alakult Demokratikus Koalícióhoz, 2013 januárjában Gyurcsány Ferenc kísérőjeként Gyurcsány: 30 év múlva azt fogják mondani, ennek a fickónak igaza volt 2013. January 27. 08:09 járt szerkesztőségünkben. 2013 májusában aztán interjút adott a Heti Válasznak, ebben beszélt az őszödi beszéd kiszivárogtatóiról. Ezt követte a fentebb már említett Nyugat-interjú Kitálalt nekünk Szabó Bálint, az őszödi koronatanú 2013. May 24. 16:00 .

Hat évvel ezelőtt a Nyugat szerkesztőségében
Vágvölgyi Bálint

Az interjú után – mint ahogyan Facebook-oldalán fogalmaz - véget ért pártbeli szereplése, de mint írta, lélekben továbbra is DK-s maradt. Viszont 2014 elején bejelentette Visszavonul a pártpolitikától az őszödi tanú 2014. January 21. 12:56 , hogy visszavonul a pártpolitikától.

Szabó aztán Szegeden kezdett karriert építeni, de 2016 őszén a csepregi képviselő-testület feloszlatása után elindult a polgármesteri székért Sikkasztás történt egy csepregi intézményben, jelentette be Szabó Bálint polgármester-jelölt 2016. September 23. 16:03 , összesen 152 szavazatot kapott Csepreg újraválasztotta a korábban felfüggesztett polgármestert 2016. September 25. 20:40 .

Lázár előretolt helyőrsége

A hvg.hu információi szerint Szabó Lázár János előretolt helyőrsége lett Szegeden, korábban maga a volt miniszter is nyilatkozott arról a büntetőügyről, amellyel Szabó bokszolta Botka Lászlót, a város szocialista polgármesterét. Az egyik önkormányzati cég csődje után Szabó néhány kifizetetlen alvállalkozó jogi képviseletét vállalta el, majd feljelentést is tett csődbűncselekmény gyanújával, ebben az ügyből bírósági ügy lett, tavaly novemberben, első fokon börtönre is ítélte a Szegedi Törvényszék a cégvezetőket.

Az ügy menetét végigkísérték Szabó Bálint sajtótájékoztatói, amelyeken Botka Lászlót akarta összefüggésbe hozni a megvádolt cégvezetőkkel. (Éppen a napokban Botka pert nyert Szabó ellen egy ezzel kapcsolatos rágalmazási ügyben.) A helyi portálokon közölt interjújában Lázár is azt fejtegette, hogy bűnszövetkezet működhet Szegeden, amelyben politikai összefonódások is vannak - írja a hvg.hu.

BZ

Néhány hete azonban megváltozott valami, Szabó Bálint a Facebookon írt

sorozatot

a fővárosból a szegedi fideszesek nyakára küldött Kubatov-kommandóról. Ezt követően jelent meg az Origón, hogy Szabó cége nem rendelkezik azokkal az engedélyekkel, amelyek egy pénzügyi tevékenységhez szükségesek.

Ezt követte a házkutatás, most úgy tűnik, hogy a sokat megélt Szabó Bálint kiesett a kormánypárt kegyeiből. Pedig nemrég még a Mindenki Szegedért Mozgalom színeiben akart indulni az őszi önkormányzati választásokon Szeged polgármesteri székéért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra