Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathelyi kézilabda-siker Franciaországban

Az SZKKA utánpótlás csapata hibátlanul zárt a Mios Toro’s Cupon.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia serdülő csapata Húsvétkor a franciaországi, III. Mios Toro’s Cup elnevezésű rangos nemzetközi tornán vett részt, egyedüli csapatként Magyarországról. Pődör Zoltán lányai hat mérkőzést játszottak, és mind a hatot megnyerték, 100%-os teljesítménnyel az élen zártak.

Beszállsz, hogy duplázhassunk? Még 20 évet a független tájékoztatásnak!
Támogatom

A házigazda a francia másodosztály élén, a feljutás küszöbén álló Merignac Handball Club volt, amely az első perctől kezdve nyitott volt az SZKKA kapcsolatfelvételi kérelmére. A szombathelyiek ugyanis a nyáron több külföldi klubot is megkerestek azzal a céllal, hogy csereprogram keretében megszervezzék lányaik edzőtáborokban, nemzetközi tornákon történő részvételét. Rajtuk kívül német, belga, spanyol és portugál csapatok vettek részt a tornán, melyet először az U15-ös korosztálynak írtak ki, majd a versenykiírás 2003/2004-es korosztályra pontosította a résztvevők körét.

Veretlenül zártak az élen a lányok
La Dépêche du Bassin

A torna első napján négy alkalommal léptek pályára Pődör Zoltán tanítványai, az eredmények:

Mios Biganos (francia) – SZKKA 14-26, a győzelem mellett külön öröm, hogy a helyszínen a nézők a szombathelyi Tamási Katát választották a legjobb játékosnak.

TSV Hersching (német) – SZKKA 7-18, a szurkolók ezúttal Pődör Blankát választották a mérkőzés legjobbjának.

Leon (spanyol) – SZKKA 10-15, ismét a szombathelyi csapat adta a különdíjas játékost, aki most Lakatos Lizett lett. Óriási meccs volt, a nagy esélyesnek tartott spanyolok ellen, a félidő még szoros volt (4-5), de végül a szombathelyi szív és lelkesedés győzött.

Maia Stars (portugál) - SZKKA 16-20, ezúttal Győrffy Luca lett a közönségdíjas.

Szombathelyi kézilabda-siker Franciaországban
La Dépêche du Bassin

A második napon először a belgák következtek, de a Brabo Denderbelle sem tanúsított nagy ellenállást: Brabo Denderbelle – SZKKA 1-22, formalitás volt az utolsó csoportmérkőzés. Az első sor már pihenhetett a portugálok elleni döntőre.

Mios Toro's Cup döntő: Maia Stars (portugál) - SZKKA 20-29

A portugálok nagyon készültek, vissza akartak vágni a szombati vereség miatt, de egy percig nem forgott veszélyben a magyar tornagyőzelem. 29:20-ra győzött az SZKKA, a mérkőzés legjobbja is szombathelyi játékos, Horváth Anna lett.

A tornát értékelő Pődör Zoltán edző szerint hihetetlen koncentrációval, profi hozzáállással hengereltek a szombathelyi lányok.

- A portugálok elleni fináléban ellentmondást nem tűrően az első perctől kezdve irányítottuk a mérkőzést. A kupagyőzelem mellett a torna két díját is elhozták ,,lányaink". Nagyon színvonalas volt a francia torna. Szakmai szempontból örülök, hogy találkoztunk öt nemzet csapatával. Fontosnak tartom, hogy néha kimozduljunk és megmérettessük magunkat saját korosztályban nemzetközi porondon is. Kíváncsiak voltunk és vegyes érzelmekkel izgatottan vártuk az ellenfeleket. Pozitív csalódás volt, mert nagyon jól felkészített csapatokkal találkoztunk, mind a francia, mind a német csapat nagyon jó erőkből állt. Rajtunk kívül két csapat, a spanyol és a portugál emelkedett ki a mezőnyből. A spanyoloknak a sorsolás okozta a vesztét, ők a portugálokkal kezdtek és nagy csatában maradtak alul. Egyébként meglepett, hogy a portugálok ilyen magas szinten szervezettek és jó felépítésű, jól képzett játékosokkal rendelkeznek. Döntő fontosságúnak bizonyult utólag a szombati, ellenük nehezen kiharcolt győzelem, mert talán vasárnapra ezt nem heverték ki. Nekünk kiváló sorsolásunk volt, így vasárnap a belgákkal játszva pihenni tudott az első sorunk és ez nagyon meglátszott a döntőben.

Szombathelyi kézilabda-siker Franciaországban
La Dépêche du Bassin

A portugálok elleni fináléban ellentmondást nem tűrően az első perctől kezdve irányítottuk a mérkőzést. A lányok hihetetlen koncentrációval, profi hozzáállással lehengerelték az ellenfelüket, szinte az első félidőben eldöntötték az aranyérem sorsát. Nagyon kemény védekezéssel felőröltük az ellenfelet, támadásainak rendre góllal értek véget. A második félidőben a játékvezetők ,,csökkenteni akarták a különbséget”, ezt kicsit aggódva figyeltük, mert engedték a portugáloknál a durvaságot, míg nálunk mindenért két perc járt. Ám ez sem zavarta meg a koncentrált lányainkat, és magabiztosan megnyerték az összecsapást. A csapat nagyon egységes és végig legyőzhetetlen volt – fogalmazott elégedetten Pődör Zoltán.

Hétfő késő este érkezett haza a különítmény Szombathelyre, akiket szurkolók népes csapata fogadta az egyetem épülete előtt. A lányokat - Húsvét lévén - meg is locsolták.

A győztes csapat: Farkas Nerina, Farkas Hanna, Győrffy Luca, Horváth Anna, Horváth Lilla, Juhász Anna, Lakatos Lizett, Lőrincz Brigitta, Pődör Blanka, Sámson Petra, Szekér Petra, Szentgyörgyvári Lia, Szuhogyi Rebeka, Tamási Kata, Tóth Nóra, Varga Vanessza, Wagner Dóra és Pődör Zoltán edző.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés