TAO, pervesztés, Czeglédy - Na, de mi az összefüggés?

Gyurcsány Ferenc Facebook-posztjából minden kiderül.

Nyilvánosak a tao-pénzek, az erre vonatkozó adatokat ki kell adni - mondta ki a Kúria szerdán abban a perben, amelyet a Transparency International indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzetgazdasági Minisztérium ellen - írja az MTI.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A civilszervezet a cégek társasági adójából az állam által sportcélra átengedett - úgynevezett tao - pénzekkel kapcsolatos 2011 és 2016 közötti adatok kiadását kérte a két minisztériumtól. A civilszervezet szerint a tao-rendszer 2011-es létrehozása óta eltelt időben több mint 360 milliárd forint ment el ilyen támogatásokra.

A TAO-támogatásba a foci mellett, a kosárlabda, kézilabda, jégkorong és vizilabda fér bele.
Vágvölgyi Bálint

Akinek esetleg nem lenne világos, a TAO, vagyis a társasági adóból származó támogatás mértéke eddig nem volt nyilvános. Így az azokat felhasználó sportegyesületeknek eddig nem kellett nyilatkozni arról, hogy mire is költötték. Mondanunk sem kell nem kevés mutyi lehetőséget rejtett így magában a dolog. A Kúria mai döntése nyomán azonban nem tudnak tovább titkolózni az egyesületek arról, hogy mire ment el az államkassza helyett hozzájuk vándorolt közpénz.

Az talán már senkit sem lep meg, hogy a legtöbb TAO támogatást a felcsúti foci akadémia tette el. Gyurcsány Ferenc pártja pedig már korábban szerette volna kikérni azokat az adatokat, amik megmutatják, hogy mire költötték az adófizetők pénzét. Amikor a klub az adatszolgáltatást megtagadta, a DK pert indított.

Ennek a jogi ügynek lett ma vége a Kúria határozatával. És itt jön képbe Czeglédy Csaba, akit lassan fél éve tartanak előzetes letartóztatásban úgy, hogy még csak vádat sem tudtak emelni ellene. A Parlament pedig tegnap mondta ki bűnösségét A Parlament a bírósági ítélet előtt mondta ki Czeglédy bűnösségét 2017. November 14. 11:26 .

Na de itt jön az ügy csattanója, amit Gyurcsány Ferenc ma Facebook-oldalán tett közzé.

Gyurcsány Ferenc

Ha esetleg valakinek nem lenne világos, hogy mi a baja a Fidesznek Czeglédy Csabával. Mert ugye az általunk indított és most jogerősen megnyert pernek Ő volt az ügyvédje.

A DK elnökének állítása szerint tehát azért van jelenleg is előzetesben az mszpés politikus, mert a kormánynak nagyon kényelmetlen kezdett lenni az ő személye. Egyes becslések szerint 360 milliárd, vagyis 360 ezer millió forint áramlott eddig az államkassza helyett a sportklubokhoz TAO támogatásként.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet