A TEK ment egy zaklatóért egy Vas megyei faluba

Egyelőre nem árul el részleteket a rendőrség.

A Terrorelhárítási Központ emberei vonultak ki a Vas megyei Pecöl településre 2022. március 22-én. Olvasónk jelzése alapján kérdeztünk rá, mi történt?

Olvasónk jelezte, hogy a TEK csapott le valakire Pecölben kedden. Ezzel kapcsolatban megkerestük a Terrorelhárítási Központot, ahonnan a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysághoz irányítottak minket, így a TEK-nek feltett kérdéseinket továbbítottuk a rendőrségnek.

Szűkszavú választ kaptunk, de annyi kiderült, mi volt a küldés oka.

"A Szombathelyi Rendőrkapitányság zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Tekintettel arra, hogy folyamatban lévő eljárásról van szó, nem áll módomban bővebb információt adni"

- írta Seffer Lilla címzetes rendőr őrnagy, megbízott sajtószóvivő.

Arra vonatkozó kérdésünkre, hogy foglaltak-e le fegyvert nem érkezett válasz.

A TEK Vas megyei bevetésen - Fotó: Tánczos Mihály
TM/Nyugat.hu

Általánosságban, ettől az ügytől elvonatkoztatva elmondható, hogy a TEK olyan esetekben vonul családi perpatvarokhoz, kapcsolati erőszakhoz, ahol felmerül, hogy a fenyegetőzőnél fegyver van, vagy annak használatát helyezi kilátásba, esetleg olyan cselekmény bekövetkezésével fenyeget, ami mások és/vagy a saját testi épségét fenyegeti, illetve anyagi kárral jár.

Ilyen esetekben a fenyegetést komolyan veszik és ennek megfelelően kezelik a fenyegetőzőt is. Azaz hason fekve, megbilincselt kézzel már felesleges sírni, hogy csak vicc volt és nem is gondolta komolyan az illető. Ennek az ellenpéldája a bőnyi rendőrgyilkosság Bőnyi rendőrgyilkosság: Az igazságyügyi fegyverszakértő elleni büntetőeljárást kezdeményezett a vádlott 2018. December 12. 14:53 , ahol a rendőrök tisztában voltak azzal, hogy a házkutatás egy olyan helyszínen lesz, ahol a házigazda a fegyverek megszállottja, mégsem adták ki a TEK-nek a feladatot, csak már a lövöldözés után. Egy rendőrtiszt életét vesztette, a házigazda súlyosan megsérült. Ő jelenleg életfogytiglani büntetését tölti.

A TEK megjelenése egy helyszínen biztossá teszi a fenyegetőző, vagy gyanúsított számára, hogy amennyiben megkísérli véghezvinni az ártó tervét, akkor azonnali, akár számára végzetes reakcióra számíthat.

A kép illusztráció, egy másik Vas megyei bevetésen készült.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló