Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenhat tagállam kért uniós hitelt a válságkezelésre, Magyarország nem

Ez a kölcsön hivatott mérsékelni a munkanélküliségi kockázatokat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Európai Tanács pénteken 87,4 milliárd euró összegű pénzügyi támogatást hagyott jóvá 16 tagállam számára a SURE-ból nyújtandó uniós hitelek formájában. A SURE egy ideiglenes uniós eszköz, amely arra hivatott, hogy a koronavírus-válság idején mérsékelje a munkanélküliségi kockázatokat.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A támogatás segíteni fogja az érintett tagállamokat azoknak az állami közkiadásoknak a finanszírozásában, amelyek 2020. február 1. óta merültek fel a világjárvány okán bevezetett csökkentett munkaidős rendszerekkel és hasonló – többek között az önálló vállalkozóknak biztosított – intézkedésekkel, illetve bizonyos egészségügyi intézkedésekkel kapcsolatban.

A SURE egyike annak a három, együttvéve legfeljebb 540 milliárd EUR összegű, a munkavállalók, a vállalkozások és az államháztartások védelmét célzó biztonsági hálónak, amelyekről az eurócsoport 2020. április 9-én állapodott meg, és amelyeket ezt követően az uniós vezetők is jóváhagytak. Ezen uniós eszköz keretében összesen legfeljebb 100 milliárd euró nyújtható a tagállamok számára. - írja a portfolio.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés