Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint ezer egyházi iskolai tanár kritizálja a NAT-ot

Két soproni iskola oktatói is aláírták az állásfoglalást. Március 15-én tüntetés lesz Budapesten.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lapunk néhány nappal közölt interjút Nem Wass Albert vagy Kertész Imre a legnagyobb baj az új NAT-tal – Beszélgetés a Bolyai irodalomtanáraival February 26. 17:04 három szombathelyi irodalomtanárral, akik elmondták az új NAT-tal kapcsolatos aggályaikat.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Abban egyetértettek, hogy a legnagyobb baj nem a beemelt vagy kiesett író- és költőnevekkel van, hanem az anyag mennyiségével és magával a szemlélettel.

Ez utóbbi szerintük nem segít abban, hogy jobb legyen a magyar diákok szövegértése, illetve hogy szívesebben vegyenek a kezükbe könyvet.

A bolyais tanárok hangsúlyozták: kritikájuk Nem Wass Albert vagy Kertész Imre a legnagyobb baj az új NAT-tal – Beszélgetés a Bolyai irodalomtanáraival February 26. 17:04 szakmai és nem ideológoai alapokon nyugszik.

Szintén az ideológiamentességet hangsúlyozza az az állásfoglalás , amelyet eddig több mint ezer egyházi iskolában tanító pedagógus írt alá és amely budapesti Piarista Gimnázium oldalán jelent meg

A dokumentum kritikákat fogalmaz meg többek között a szakmai egyeztetés és a magyar oktatás megújulásának elmaradása, az alacsony pedagógusbérek, a túlterheltség, a magas óraszámok miatt.

Felemlegeti az iskolák szabadságának fontosságát is.

Az állásfoglalást a piarista tanárok mellett számos más egyházi oktatási intézmény oktatói is aláírták, így például sokan csatlakoztak hozzá a Soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium és az ugyancsak soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola tanárai közül is.

Nagyon sok tanár az iskola nevének említése nélkül írta alá a dokumentumot.

Pénteken a katolikus és a református egyházak vezetői jelezték , hogy nem tekintik hivatalosnak a NAT-ot kritizáló dokumentumot, a minisztérium pedig károsnak nevezte az állásfoglalást, amely szerintük választási célú adatgyűjtést is szolgál.

Mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy még nincs lefutva a meccs: egy diákszervezet március 15-re NAT-ellenes tüntetést szervezett a fővárosi Operaház elé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés