Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Továbbra sem sima ügy a hegyeshalmi átkelés, ami jelentős probléma az ingázóknak

Tegnap este munkatársunk is megtapasztalta a várakozást.

Habár elvileg Magyarország és Ausztria kölcsönösen „zöld” országnak van feltüntetve a térképeken, a gyakorlat azt mutatja, a határátlelés nem minden esetben zökkenőmentes.

Ennek általában az osztrák fél az oka, akik már korábban jelezték, hogy megszigorítják a határellenőrzést, elsősorban a koronavírus-járvány balkáni terjedése miatt.

A két ország között ingázók elsősorban a hegyeshalmi átkelőnél futnak bele hosszabb sorokba és várakozásba.

Lapunk egyik munkatársa arról számolt be, hogy tegnap este az említett átkelőn tartott Bécsbe.

Előtte megnézte a rendőrség weboldalát, ahol azt írták, hogy sima, várakozásmentes az átkelés.

Ennek ellenére 10 óra körül erős fél órát várt arra, hogy az osztrák katonák elkérjék a személyi igazolványát és intsenek fejükkel, hogy beléphet az országba.

És még szerencsésnek érezte magát azokhoz képest, akiket a katonák félreállították alaposabb ellenőrzésre.

Az ORF.at arról számol be, hogy Hegyeshalomnál reggeli csúcs esetében nem ritkán egy órát is várni kell a belépésre.

MTI/Filep István

Ezért most egy bécsi magyar egyesület (Bürgerliche Ungarische Jugend) arra vállalkozott, hogy begyűjti az átkeléssel kapcsolatos panaszokat, tapasztalatokat és javaslatokat, majd eljuttatja a bécsi magyar nagykövetségnek, hogy közvetítsenek az osztrák hatóságok felé (email cím: buj_PONT_wien_KUKAC_gmail_PONT_com).

A probléma sok ezen ember érint.

Munkatársunk egyébként arról számolt be, hogy hazafelé Kőszegnek jött, ahol a magyar oldalon a belépésnél semmilyen ellenőrzés nem volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra