Trump utoljára még betett a Xiaomi-telefongyártónak

Feketelistára tettek több kínai céget az USA-ban.

A Trump kormány csütörtökön kilenc kínai céget vett fel a kínai katonai vállalatok feketelistájára, köztük a Comac repülőgépgyártót és a Xiaomi mobiltelefon-gyártót - írja a Reuters .

A új amerikai befektetési tilalom arra kényszeríti az amerikai befektetőket, hogy 2021. november 11-ig eladják a feketelistán szereplő cégekben lévő részesedésüket.

A washingtoni kínai nagykövetség, a Xiaomi és a Comac még nem reagált a történtekre.

A bővülő feketelista része annak a Trump-koncepciónak, mely szerint keményen kell fellépni Kínával szemben.

A leköszönő elnöknek más kínai telekom-cégekkel is gondja volt, például a Tiktokkal és a Wechattel Trump betiltotta a TikTok és a WeChat letöltését 2020. September 18. 21:05 .

Az még nem világos, hogy Joe Biden milyen stratégiával küzd az ázsiai óriás további térnyerése ellen, de az biztos, hogy fel lesz adva a lecke.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech