A U2 és a Foo Fighters lemondta európai koncertjeit - Spielberg filmpremierje is elmarad

A zenekarok biztosítottak mindenkit: a koncertek nem maradnak el, csak alkalmasabb időpontban lesznek megtartva. A filmekkel nem tudni még, mi lesz.

A pénteki terrortámadás után a francia elnök nemzeti gyásznapot hirdetett ki, melynek következtében Párizs elnémult – az Eiffel-torony, a mozik és a múzeumok is zárva tartanak, az emberek pedig csak gyertyát gyújtani mennek az utcára.

A történtekre hivatkozva a U2 lemondta ma esti párizsi koncertjét
variety.com

A legfrissebb hírek szerint az előre megtervezett és pontosan kidolgozott támadásnak eddig 127 halálos, közel 100 súlyosan sérült és legalább kétszer ennyi könnyebben sérült áldozata van. A harc során nyolc terrorista is életét vesztette – heten közülük öngyilkos merénylők voltak, egyiküket pedig a rendőrség lőtte le. A CBS News cikke szerint az Iszlám Állam szombaton közzétett egy videót, melyben egy szakállas férfi franciául üzen:

Amíg bombáztok, addig ti sem fogtok békében élni. Még a piacra is félve mentek majd.

Arról egyelőre még nincsen információ, hogy a videót a támadás előtt vagy után készítették.

Az viszont biztos, hogy Párizsban ma minden bolt, kávézó és mozi zárva tartott. Az Eiffel-torony sem nyitotta meg kapuit, s bár a Louvre reggel kinyitott, a nemzeti gyásznapra hivatkozva rögtön be is zárt. Ma Disneylandben sem lehetett vidámkodni, bár valószínűleg nem is tolongtak volna a vendégek a kapuban.

A történtekre hivatkozva a U2 lemondta ma esti párizsi koncertjét és a banda tagjai együttérzésüket fejezték ki. Nem ők voltak az egyetlenek, ugyanis a Foo Fighters is eltolta nem csak francia, de olasz és spanyol koncertjeit is. Az énekes, Dave Grohl megígérte a rajongóknak, hogy a koncertek meg lesznek tartva – egy alkalmasabb időpontban. Szerinte ez az egyetlen módja, hogy kifejezzék a gyászt, és egyszerűen nem tehetik meg, hogy ilyen helyzetben a színpadra állnak szórakozni.

A filmpremiereket sem tartják meg

Steven Spielber filmjének, A kémek hídjá nak premierjét lefújták és Natalie Portman Jane Got a Gun című filmjéét is. Emellett több forgalmazó is halasztja bemutatóit, mint ahogy a Pixar új egészestés animációjának, a Dinó tesó világpremierjének időpontja is tolódik.

Folyamatosan frissülő tudósításunk a párizsi eseményekről ide kattintva olvasható. Elképesztő terrortámadás-sorozat Párizsban 2015. November 13. 22:47

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek