Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb ország tette vörös listára Magyarország egyes területeit

Megerősítette a járványügyi válságkabinet, hogy Szlovénia változtat egyes ország járványügyi besorolásán, melyben Magyarország és Ausztria is érintett, amelyeknek bizonyos területeit vörös listára tették.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasonló rendszert alakítottak ki Szlovéniában, mely hazánkban is érvényben volt ideiglenesen, vagyis az országokat a járványügyi helyzetük szempontjából zöld, narancssárga és vörös színekkel színkódolják, amelyet a százezer főre levetített fertőzési szám alapján határoznak meg az elmúlt két hetet figyelembe véve.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Szlovénia ezt a listát kéthetente szokta felülbírálni az adatok változása alapján, amely e hét keddtől kezdve is változni fog. Újonnan megkapta a zöld jelzést Ciprus, Finnország, Liechtenstein, Litvánia, Lengyelország, Ausztrália, Új-Zéland, Szerbia és Uruguay is. A narancssárga színű országok közé csúszott vissza Olaszország, valamint Horvátország több, Szlovéniával határos megyéje is.

Hazánk szempontjából a vörös lista érdekes, ugyanis a szlovén hatóságok úgy döntöttek, Magyarország és Ausztria egyes közigazgatási területeit a legsúlyosabb színkódú országok közé teszi át. Ennek értelmében Budapest, Győr-Moson-Sopron megye, Ausztriában pedig Bécs, Tirol és Vorarlberg tartomány kerülnek vörös színkód alá.

Ennek értelmében aki a fővárosból, vagy Győr-Moson-Sopron megyéből kíván Szlovéniába utazni, annak kötelező karanténba vonulni, a hétfőn elfogadott rendeletmódosítás értelmében annyi enyhítés történt, hogy ha valaki rendelkezik 48 óránál nem régebbi, negatív koronavírus-teszttel, abban az esetben mentesül a hatósági karantén alól.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés