Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újabb utat készülnek felújítani Szombathelyen: néhány nap múlva részlegesen lezárják a Sugár utat

Egy milliárdos EU-projekt része. Az ott élőknek nagyjából másfél hónapig lesz kacifántosabb az élete.

Szeptember 11-én (szerdán) újabb szombathelyi utcának ugranak neki a munkagépek.

A polgármesteri kabinet titkárságának a tájékoztatása szerint megkezdődik a Sugár út Horváth Boldizsár körút és Eperjes utca közötti szakaszának felújítása - azaz a munkák a Markusovszky kórház előtti kereszteződéstől a régi sportcsarnokig tartanak.

A munkák során új aszfaltburkolat készül és részlegesen felújítják a szegélyeket és járdákat.

Sugár utca
Józing Antal

A kivitelezés ideje alatt felváltva zárják le az út keleti, illetve nyugati oldalát, ilyenkor egy oldalon halad majd a kétirányú forgalom, ezért az adott szakaszon megszűnik a parkolás

- olvasható a közleményben.

Első ütemben a keleti oldalt zárják.

A munkálatok időjárástól függően körülbelül másfél hónapot vesznek igénybe.

Ez idő alatt a munkaterületre az ingatlantulajdonosok részére a kivitelező a ki- és bejutást hétköznapokon délután 5 órától reggel 7-ig tudja biztosítani, ami minden bizonnyal némileg megnehezíti majd az ott élők életét.

Sugár utca
Józing Antal

Cserében viszont a lakók egy új utcát kapnak, ami mellesleg igencsak időszerű, ráadásul a érintett szakaszon található a mentőállomás és az orvosi ügyelet is.

Az aszfaltburkolat építés idején bizonyos ingatlanok egyáltalán nem lesznek megközelíthetők - erről majd később külön tájékoztatást készül.

Brüsszeli pénzekből épül ez is

A Sugár út említett szakaszának a felújítása egy nagyobb EU-pályázat Hét utcát újítanak fel Szombathelyen egy nyertes uniós pályázatból 2019. April 27. 09:10 része.

A közel egymilliárd forintos projekt Hét utcát újítanak fel Szombathelyen egy nyertes uniós pályázatból 2019. April 27. 09:10 keretében dolgoztak például a Vépi úton, a Jókai úton, a Márton Áron utcában és ugyanebből a pénzből épül jelenleg a Dózsa György utca is.

A brüsszeli pénzből épülő szombathelyi utak listája:

Forrás: Facebook / Puskás Tivadar

 • A Dózsa György utca Kálvária utcától a Magyar László utcáig tartó szakasza.
 • A Jókai utca Kálvária utcától a Gagarin utcáig tartó szakasz kétoldali kerékpársávval.
 • Az Újvilág utca Rumi út és az Interspar áruház parkoló bejárata közötti szakasza, ott felújítják a csapadékvíz-elvezetési rendszert is
 • Az Ernuszt Kelemen utca Dolgozók úti körforgalomtól az Aranypatak hídjáig tartó szakasza, a csapadékvíz-elvezetési rendszer felújításával együtt
 • A Márton Áron utca 78. számú ingatlan és a Kilátó utca közötti szakasza. A fejlesztés része itt is a csapadékvíz-elvezetés rekonstrukciója, továbbá a hiányzó szakaszon új járda építése is.
 • A Vépi út a Zanati úttól a 86-os körforgalomig. A Vépi úton felújítják a csapadékvíz-elvezetést, és kerékpárút és kerékpársávot és kialakítanak
 • A Sugár út a Horváth Boldizsár körúttól az Eperjes utcáig tartó szakaszon.
 • ❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
  Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
  Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
  Köszönjük nektek! ❤️

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság

  Tovább az oldalra