Ukrajna és Moldova mostantól EU tagjelölt ország

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke azt mondta: „Ez történelmi pillanat. A mai nap döntő lépést jelent az EU felé vezető úton”.

Az Európai Unió állam- és kormányfői brüsszeli csúcstalálkozójukon megállapodásra jutottak Ukrajna, Moldova és Grúzia tagjelölti kérelméről. E szerint Ukrajna és Moldova mostantól uniós tagjelölt országoknak számítanak, míg Grúzia esetében később visszatérnek erre a kérdésre, de európai perspektívát biztosítanak számukra.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke azt mondta: „Ez történelmi pillanat. A mai nap döntő lépést jelent az EU felé vezető úton”.

Egyúttal gratulált az érintett népeknek. Volodimir Zelenszkíj ukrán elnök pedig azt írta a Twitteren: „Ez egyedülálló és történelmi pillanat az EU és Ukrajna kapcsolatában. Ukrajna jövője az EU-n belül van”.

A hvg.hu értesülései szerint szerint a döntés után Zelenszkij elnök online kapcsolat formájában csatlakozott az európai vezetőkhöz és köszönetet mondott a döntésért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek