Matyi és a hegedűs, Kozsó és AK26 – két év után újra Joskar-Ola Napok

Lesz itt minden: vásári forgatag, vidámpark, retro parti és egy csomó gyerekprogram is.

Két év kényszerpihenő után idén immár 22. alkalommal rendezik meg Szombathelyen a Joskar-Ola Napok Kulturális és Sportfesztivált. A három napos banzáj augusztus 12-én, pénteken délután 15 órakor startol edukatív gyermek programokkal, majd késő délután a nagyszínpadon is beindul az élet koncertekkel és retro partival.

A szombati nap, mint mindig, most is a helyi közösség építéséről szól, hiszen a hagyományoknak megfelelően lesz gulyásfőző verseny is, melyre a lakótelepi főzőcsapatok ingyenesen kapják a hozzávalókat az alapítványtól.

Reggeltől késő délutánig tuning autós találkozó, aszfaltrajz és sakkverseny, kutyaszépségverseny, vidámpark, árusok, gasztrotér és gyermek interaktív programok várnak kicsiket és nagyokat. Aztán délután 17 órától kezdődnek a koncertek, fellép többek között Kozma Orsi, az AK26, Lazy, B. Nagy Réka és Ya Ou is.

Két év kihagyás után rendezik meg újra a Joskar-Ola Napokat.
Mészáros D. Zsolt

Vasárnap délelőtt szintén a gyermekeké a főszerep, a Hobbisták Cross ügyességi pályáján próbálhatják ki magukat a bátrabbak. Délután aztán jön a hivatalos köszöntés Nemény András polgármestertől és átadják a Pont Más Vas Megyei Gyermekekért Alapítvány hivatalos támogatásait is.

Az este fellépői között pedig ott lesz Kozsó és az Ámokfutók, valamint a Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar is.

A háromnapos rendezvényen mindvégig vásári forgatag, vendéglátósok és vidámpark várja a látogatókat. A minifesztiválon szombathelyi zenekarok és tehetségek is fellépnek, például az Evilution Rock Band, Matyi és a hegedűs, a Bagatell, a Köszi Zíben, Kiss Vivien és a horvát iskola növendékei is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra