Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Vasivíz közgyűlése leváltotta Molnár Miklóst, az új vezérigazgatót szeptember 10-től nevezik ki

A nyitott kérdésekről hamarosan döntenek a tulajdonosok.

Kedd délután összeült a Vasivíz Zrt, tulajdonosi közgyűlése, amit még a hétfői rendkívüli közgyűlés Molnár Miklósnak, a Vasivíz vezérigazgatójának leváltását kezdeményezi a szombathelyi közgyűlés 2020. August 17. 10:48 előtt hívtak össze, azért, hogy a városi közgyűlés határozatát ismerve tudjanak dönteni.

A tulajdonosi közgyűlés határozatképes volt, a tulajdonosi szavazatok mintegy 75 százaléka jelen volt. Mint tegnap írtuk, a városi közgyűlés úgy határozott Molnár Miklósnak, a Vasivíz vezérigazgatójának leváltását kezdeményezi a szombathelyi közgyűlés 2020. August 17. 10:48 , hogy Molnár Miklós leváltását javasolják a vezérigazgatói székből, ennek okairól sokszor írtunk, itt is Rendkívüli közgyűlést hívtak össze Szombathelyen a Vasivíz vitatott ügye miatt 2020. August 13. 14:08 .

Molnár a jövő héten távozik

A tulajdonosok gyakorlatilag egyetértettek abban, hogy Molnár Miklós megbízatását visszavonják, ezt meg is tették, Molnár augusztus 23-val távozik a vezérigazgatói posztról.

Abban viszont nem sikerült dönteni, hogy Molnár közös megegyezéssel vagy munkáltatói felmondással távozzon. A tulajdonosi közgyűlés küldöttei kötött mandátumokkal érkeznek, vagyis csak úgy szavazhatnak, ahogyan a megbízójuk, valamelyik Vas megyei települési önkormányzat megbízta őket.

Mikor lesz új vezérigazgató?

A szombathelyi közgyűlés tegnap Krenner Róbert jelenlegi vezérigazgató-helyettest javasolta Molnár utódjául. Információink szerint viszont Krenner azt kérte, hogy csak szeptember 10-től legyen kinevezve, mert egyeztetni akar a tulajdonosokkal. Addig megoldott a vezérigazgató helyettesítése, hiszen Krenner jelenleg is vezérigazgató-helyettes, és van még két helyettes, akiknek együttesen aláírási joguk van.

A nyitva maradt kérdésekről a legközelebbi, várhatóan hamarosan összehívott tulajdonosi közgyűlés dönt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra