10 kora tavaszi kirándulási tipp a hosszú hétvégére

Egy laza autóúttal az összes úticél elérhető Szombathelyről vagy környékéről.
 
 

10 kora tavaszi kirándulási tipp a hosszú hétvégére

Egy laza autóúttal az összes úticél elérhető Szombathelyről vagy környékéről.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

10 kora tavaszi kirándulási tipp a hosszú hétvégére

Egy laza autóúttal az összes úticél elérhető Szombathelyről vagy környékéről.

Az előjelek szerint kellemes lesz az idei év első hosszú hétvégéje. Habár a meteorológia szerint pénteken még lehet csapadék, szombatra és főleg vasárnapra már bátrabban tervezhetünk szabadtéri sétát.

Erre bizonyára sokan is várunk a nem túl kemény, de mégis hosszúnak érzett tél után.

A szerkesztőségben egy rövid tanakodás után az alábbi - munkatársaink által letesztelt úticélokat szedtük össze.

Arra ügyeltünk, hogy mások legyenek, mint az őszi ajánlataink - amelyeket persze most tavasszal is meg lehet járni.

1. A lukácsházi kilátó

Ha esőre áll, ide még akkor is el lehet ugrani. A szelíd csömötei hegy tavasz elején roppant hangulatos és roppant nyugodt hely. Igazi télbúcsúztató élmény a kertek és a szőlők közötti laza séta.


2. A vasvári kilátó

A hegyháton szerényen megbúvó kilátóról szétnézve itt sem nem lesz Grand Canyon-élményünk, de itt még felhős, szeles időben is nagyot tudunk szippantani a koratavaszból. És ha már arrafelé járunk, megkerülhetjük a kisváros tavát is.


3. A sárvári vár

Sárvárra leginkább fürdeni járunk, a vár pedig annyira az orrunk előtt van, hogy el is feledkezünk róla. Pedig kiváló családi program, különösen, ha rossz az idő.


4. A Jeli Arborétum

Vas megye leghíresebb arborétuma a rododendronjairól híres, de a park minden évszakban kellemes kirándulóhely. Felhívtuk az erdészetet, ahol azt mondták, éppen virágszőnyegekben gyönyörködhetünk. Hóvirág, krókusz, tőzike és a nők kedvence, a varázsmogyoró virágzik.


5. A jabingi erdő és horgásztó (Ausztria)

Eszünkbe nem jutna ez a hely, ha nem lelünk rá a múltkor, majdhogynem véletlenül. Itt választhatjuk az erdei túrázás verziót, de bizonytalan idő esetén autóval el lehet menni a tóig, amelynek partján egy kellemes éttermet találunk.


6. Göcsej

A zalaiak ügyesen titkolják, hogy egyik legszebb megye az övék. A gyengéd dombok és a aprófalvak között számtalan kirándulási lehetőség adódik. Kiindulópontak érdemes ide vagy ide kattintani.


7. Tapolca

Remek egynapos családi program ez az elérhető távolságban lévő Veszprém megyei kisváros, hangulatos belvárosával, a Malom-tóval, a köréje települt vendéglátó-egységekkel és persze a tavasbarlanggal. Ez utóbbitól nem estünk hanyatt, de egy családi kirándulás célpontjának tökéletesen megteszi.


8. Szent György-hegy

Elvileg össze is lehet kötni Tapolcával, de a tapasztalat azt mutatja, ez a gyönyőrű Balaton-felvidéki tanúhegy saját jogú úticél. Tanösvényével, bazaltorgonáival, különeges növényeivel és hangulatával feledhetetlen hely. Ne tévesszen meg senkit a távolról megkopott kúpnak tűnő hegy. Megmászása és megkerülése nem annyira egyszerű, mint amilyennek látszik. Célszerű szép időben és jó cipőben nekiindulni.


9. A Kis-Balaton

Ez egy kicsit odébb van, de nagyon könnyen lehet egész napra szóló programot összeállítani, tókerüléssel, bivaly- és madárnézéssel, mindenféle kiállítóhelyekkel.


10. Medve-szurdok, Mixnitz (Ausztria)

Ide sem árt a bakancs és némi erőnlét, de az élmény és a látvány kárpótol mindenért. Munkatársaink néhány évvel ezelőtt jártak ott és leírták az élményeiket.

10 + 1 őszi kirándulási tipp Szombathely környékére

Vannak közeliek és kicsit távolabbiak. Amire most nem jut idő, az megmarad tavaszra. Talán még soha nem volt ennyire nyáriasan szép időnk novemberben. Hogy ennek milyen böjtje lesz hosszútávon, az más kérdés, de ha már így alakult, nézzük meg, hova lehet kimenni a szabadba. Merthogy néhány napig még várhatóan húsz fok körüli hőmérsékletek lesznek.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés