Rúzsa Magdi 

Idén is fejest ugorhatunk a kultúrába Bükön! – Gasztronómia, kultúra és lazulás a fürdővárosban!

Íme a 13. Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivál teljes programja.
 
 

Idén is fejest ugorhatunk a kultúrába Bükön! – Gasztronómia, kultúra és lazulás a fürdővárosban!

Íme a 13. Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivál teljes programja.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Idén is fejest ugorhatunk a kultúrába Bükön! – Gasztronómia, kultúra és lazulás a fürdővárosban!

Íme a 13. Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivál teljes programja.

6 nap, 6 színpad, több, mint 50 koncert, családi és gyermekprogramok - idén 13. alkalommal lesz a megye fesztivál-székhelye Bükfürdő, középpontban hatnapos gasztronómiai és kulturális attrakciójával, a 13. Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivállal, amin történelmi korok étkei, számos pincészet borkínálata és hat színpadon zenei- és gyermekprogramok várják a zene és a gasztronómia szerelmeseit július 17. és 22. között.

A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Szent György napjától Szent Mihály napjáig tartó kulturális rendezvénysorozatának, a Kultúr Wellnessnek legnagyobb szabású és egyben legnagyobb érdeklődésre számot tartó ingyenes eseménye a fesztivál. A program Bükfürdőn, a Gyógy-és Élménycentrum melletti parkolóban felállított színpadokon – Bük színpad, Bor színpad, Gyermek színpad, Gasztro színpad, Jazz-Blues Udvar, – zajlik, 6 napon keresztül izgalmas és változatos időtöltést biztosítva a vendégek számára. A helyszíneket egy kézműves-kereskedő utca köti össze, ahol többek között a hagyományos magyar kézműves kultúrát és népi mesterségeket bemutató árusok, valamint a neves bortermelők standjai helyezkednek el. A hatodik színpadot a fürdőben alakították ki – Fürdő színpad -, ahol a délutáni programok fürdőbelépővel látogathatók, és fellép néhány tehetséges, vas megyei zenekar (Gargantua, Claps4What, That’s Right Baby, Other Generations, Kedveskovács), valamint a Gyermek színpad esti fellépői közül is bemutakozik jó néhány egy délutáni matiné keretében.

A nagyszínpadokon fellép többek között a Rúzsa Magdi, a Csík Zenekar, a Lord, Lovasi András, Bródy János, Szikora Róbert és az R-GO, a Magashegyi Underground, az Irie Maffia, a Lóci Játszik, a Zaporozsec és még sokan mások. A meghittebb, intimebb kikapcsolódást nyújtó Jazz-Blues Udvar vendége lesz a Zrínyi Pop, a Kéknyúl, Ripoff Raskolnikov, az Esszencia, a Jambalaya, a Tom Kondor Band és a Fourtissimo. A legkisebbeket többek közt az Aranykapu zenekar, Boka Gábor, a Mesebolt Bábszínház és a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia szórakoztatják.

A gasztro program hármas hívószava továbbra is: hagyományos, helyi, egészséges ételek. Az alapot ehhez az is szolgáltatta, hogy 2015-ben sikerrel indította el a büki turisztikai menedzsment szervezet a helyi termelői piacot. A Gasztro színpadon a fesztivál minden napján ismert és neves meghívottak mutatják be főző tudományukat.

A Történelmi Udvar résztvevői is csatlakoznak a gasztronómiai programokhoz. A Korok, történetek, ételek hívószavak köré épített tematikus helyszínen a Nádasdy Ferenc Bandérium és a Hunyadi Mátyás Fekete Sereg Hagyományőrzői mutatja be az általuk megjelenített korszak életmódját, szokásait, és főzik meg egy-egy jellegzetes ételét.

A fesztiválra a GYSEV 50%-os utazási kedvezményt biztosít!

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés