Így zajlott a voksturimzus Fidesz-módra

 
 

Így zajlott a voksturimzus Fidesz-módra

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Így zajlott a voksturimzus Fidesz-módra

Összehangolt és szervezett hálózat szállította a fiktív magyar lakcímmel rendelkező ukrán-magyar kettős állampolgárokat Ukrajnából azokra a szabolcsi kistelepülésekre, ahol szavazhattak – derült ki a Hírt Tv Célpont péntek esti adásából. A Hír TV oknyomozó műsorának riporterei, Major-Ádám Andrea és Báthory Róbert beépültek ebbe a hálózatba és dokumentálták, milyen módszerekkel viszik a fideszes aktivisták szavazni az újmagyarok ezreit. Így kerültek kapcsolatba Kilb Józseffel, az ukrajnai Tiszaújlak egykori polgármesterével, aki a saját embereivel mintegy ezer embert szállított a Fidesznek.

- Tavaly decemberben és idén februárban a Célpont számolt be először arról, hogy mire is jó a Fidesz-kormány által bevezetett könnyített honosítás, ha a nemtörődöm magyar közigazgatással párosul. A határainkon túl élő magyaroknak a kormány könnyített eljárásban adott magyar állampolgárságot – köztük olyanoknak is, akik valójában nem magyarok. Az „újmagyarok” aztán tömegesen kezdtek el fiktív lakcímeket bejelenteni eldugott és elnéptelenedő magyar falvakban. Ezzel jogot nyertek arra, hogy listára és egyéni jelöltre szavazzanak Magyarországon. A magyar gyakorlatban senki nem ellenőrzi, hogy valaki tényleg ott él-e, mint ahová bejelentkezik. Így még az sem szúrt szemet a magyar hivatalokban, hogy egyetlen házban több tucat, szélsőséges esetben több száz ember lakik. A Célpont azt is bemutatta, hogy több kistelepülésen papíron jelentősen megnőtt a lélekszám és így a szavazásra jogosultak száma, akár 80 vagy 150 százalékkal.

Az ukrajnai magyar falu ex-polgármestere Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes barátjának mondja magát, az ő brigádjába épült be a Célpont. Az aktivisták nem egyszerűen segítettek az Ukrajnából érkezett választóknak eljutni a szavazókörhöz, megmondták, kire kell szavazni:

- Én megmondtam nekik, hogy Tilki Attila a hármas, Fidesz, tizenhármas – mondta a kocsijával Hajnal óta ingázó, több száz embert mozgató férfi, aki büszkén vázolta fel útvonalát a Célpont riportereinek: - Kezdem Sonkáddal, Sonkád, Kölcse, Milotára lemennek, már megbeszéltem Sanyival, Paládra leviszi őket Guriga.

Az ukrán-magyar határon nem volt nehéz dolga a szavazókat fuvarozó aktivistáknak, hiszen a hatóságok könnyítették a határátlépést. A Célpont egy hete számolt be arról, hogy központi utasításra könnyített ellenőrzést rendeltek el a csempészek és bűnözők veszélyeztette határszakaszon, sőt, a vasárnap egyébként zárva tartó kishatárokat is megnyitották április nyolcadikán.

A brigádok biztosra mentek: sok „újmagyar” szavazó gyalog jött át a határon Tiszabecsnél, tudták, hogy a magyar oldalon lesz fuvarjuk. Sokan olyan biztosak voltak ebben, hogy az sem zavarta őket igazán, hogy fogalmuk sem volt arról, valójában hová mennek szavazni.

A műsorban látható, hogy a magyar választóknak tableteket osztogattak a választás előtt, a szavazatszámláló bizottságok ellenzéki tagjait pedig megfélemlítették. Megszólal egy férfi, akit a helyi roma önkormányzat elnöke megfenyegetett: ha elmegy dolgozni a bizottság ellenzéki delegáltjaként, hétfőn kirúgják a közmunkából.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés