Jönnek az új mentőhelikopterek, amik használtak

Eddig Ausztriából béreltük őket.
 
 

Jönnek az új mentőhelikopterek, amik használtak

Eddig Ausztriából béreltük őket.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Jönnek az új mentőhelikopterek, amik használtak

Eddig Ausztriából béreltük őket.

Fejlődik a magyar légimentés, ennek részeként a következő hetekben szolgálatba állnak az első gépek abból a mentőhelikopter flottából, amelyek beszerzéséről a kormány tavaly határozott - közölte a Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint kilenc - kormányzati forrásból beszerzett - EC135P2+ típusú gép váltja az eddig bérelt osztrák tulajdonú helikoptereket.

Kiemelték: az új gépek felszereltsége felülmúlja a korábbiakét.

A tájékoztatás szerint az új helikopterek a legmodernebb mentéstechnikai eszközöket, lélegeztető- és újraélesztő berendezéseket, illetve ultrahangot tartalmaznak.

A bérelt gépeknél fejlettebb radar- és navigációs berendezésekkel, robotpilótával, valamint éjjellátó képességgel is rendelkeznek, ezek által a közeljövőben az éjszakai légimentés is megvalósulhat. A gépek alkalmasak lesznek kötéltechnikai mentésre is, így új képességekkel gyarapítják a magyarországi légimentést.

Mint írták, Magyarország korábban nem rendelkezett tartalék helikopterrel, szükség esetén azt is az osztrák bérbeadónak kellett biztosítania, ezzel szemben a kilenc új gép révén, esetleges műszaki hiba sem okoz átmeneti leállást a mentésben, vagyis fejlődhet a légimentés rendelkezésre állása és területi lefedettsége is.

Hozzá kell tenni, nem mindenki lelkes.

A Norvégiából érkező helikopterek – és erről nem szól az MTI híre – ugyanis használtak, így nem a legkorszerűbb gépekről van szó.

Jelenleg Magyarországon hét 7 állandó légimentő-bázis van, ezek közül egy sem található Nyugat-Magyarországon.

Legközelebb hozzánk a sármelléki bázis van.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés