Szakállas Apostolok és más Ismerős Arcok – koncert, koncert hátán

Toporogjunk fázósan(?)Szombathely Fő terén, mindenki karácsonyfája és adventi koszorúja előtt? Ünnepeljük a hatvan éves Huzella Pétert? Legyünk magyarok Ismerős Arcokon? Boruljunk össze az Apostolon? Csápoljunk metál- jamborin?
 
 

Szakállas Apostolok és más Ismerős Arcok – koncert, koncert hátán

Toporogjunk fázósan(?)Szombathely Fő terén, mindenki karácsonyfája és adventi koszorúja előtt? Ünnepeljük a hatvan éves Huzella Pétert? Legyünk magyarok Ismerős Arcokon? Boruljunk össze az Apostolon? Csápoljunk metál- jamborin?
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Szakállas Apostolok és más Ismerős Arcok – koncert, koncert hátán

Toporogjunk fázósan(?)Szombathely Fő terén, mindenki karácsonyfája és adventi koszorúja előtt? Ünnepeljük a hatvan éves Huzella Pétert? Legyünk magyarok Ismerős Arcokon? Boruljunk össze az Apostolon? Csápoljunk metál- jamborin?

Preferáljuk a helyi terméket: vasi festményt karácsonyra

November 26-án, csütörtökön „Új karácsonyi” tárlat megnyitójára csalogat a Szombathelyi Képtár, a falakon vasi művészek anyagával. Protokoll megnyitás 17 órától, közreműködik a CLASSIC QUARTETT. Megtekinthető november 27. – december 20. között.

Metal Tribute Night Oladon

Péntek este a végeken, a huszadik születésnapját ünneplő Savaria Ifjúsági Centrumban (OMK) környékbeli kemény legények csapnak a húrok közé. A helyi színeket Magyarország egyetlen Metallica-tribute zenekara, a szombathelyi Creepingdeath képviseli. Zalaegerszegről jön (Megadeath Tribute) a Vortex, Kőszegről a Mordie utazik, akinek zenei világában nem csak a metal, de a dark-gothic hatás is erősen érződik. Belépő egy ezres.

Koktélok és csajok a Cuba Cafeban

A lágyabb, dizájnosabb környzetet kedvelő nőknek (és azért a nőket kísérő pasiknak is) csajos bulit kínál a Sportház aljában található Cuba Cafe . Pénteken este kilenctől fellép a Floorakusztik - Flóra különleges énekhangjával kápráztaja el a koktélbár vendégeit.

Ja, és amelyik lánycsapat előre foglal asztalt, az pezsgőt, vagy koktélt kaphat ajándékba.

Urban Nights 01. Sárváron

Az első Urban Nightson (péntek este Sárváron, a Nádasdy-várban) DJ Pubba fogja játszani a 60-as, 70-es, 80-as évek legjobb funk zenéit és videoklipjeit. Egész este táncosok és párbajok várhatók.

Jöjj el kedves...: Szerelem, romantika a nagyszakállú Meződi József csapatával

Az oladi hangárban szombaton a télapó helyett az idősebb nemzedék Apostola érkezik. Az együttes története 1970 nyarán kezdődött. Az alapítók akkoriban éppen komolyzenei tanulmányokat folytattak a Zenegimnáziumban, illetve a Zeneakadémián. Mérföldkövek, régi slágerek a mulattatóktól: „Nem tudok élni nélküled”, „Okosabban kéne élni”, „Nehéz a boldogságtól búcsút venni” „Homokvár”. A csapat a közel negyven éves fennállás után is ereje teljében van, legalábbis ezt ígérik. Kezdés 19 órától. (Belépő: elővételben: 2200.- Ft, a helyszínen: 2500.- Ft)

Mozi-őrületben: ColorStar, Főkatelep és Ez a Divat

Szombaton 21 órától az AGORA - Savaria Filmszínházban hármas koncert: a colorStarral, a Fókateleppel és Ez a Divattal.

A colorStar kezdeti inspirációit az akkor már egyre színesebb elektronikus tánczenei szcéna, a világzene, a kettő metszéspontján burjánzó etno-techno, a népzenék friss technikai megoldásokkal és új felfogásokkal turbózott hibridje, a klasszikus pop-rock sémákat elvető poszt-rock adja. Nagyjából e hatások és a colorStar saját szürkeállományának egyvelegéből állt össze az első lemez. Az együttes koncertjein rendszeresen kísérletezik a zenét vizuális elemekkel erősítő megoldásokkal, azzal a céllal, hogy fellépéseit összművészeti eseménnyé emelje.

A Fókatelep 2007-ben alakult Korai Öröm tagok rendszeres jam session-jei alapján, kezdetben még „Korai Jam Session” néven. Oláh Annamária énekesnő csatlakozásával a kezdeti, instrumentális darabok fokozatosan nyerték el mostani dalformájukat, s a zenekar improvizálós, belassult, ambient-sátras („fókatelep”) szabadcsapatból markáns, pszichedelikus folk- rock együttessé alakult. A kezdeti kis klubkoncertek után a zenekarnak egyre nagyobb, rangosabb helyszíneken nyílt módja a bizonyításra. Így többek között sikeres koncertet adott több vidéki nagyvárosban, vagy pl. a Szépművészeti Múzeum Hundertwasser kiállításán.

Az Ez a Divat 1993-ban gimnáziumi bulizenekarként indult. A kezdeti jazz, etno-jazz és jazz-rock próbálkozások után az elsők között kezdtek el a jazz és a különböző elektronikus műfajok ötvözésével kísérletezni. Az azóta eltelt időben a zenekar a különböző elektronikus zenei rendezvények és budapesti partik egyik állandó kedvencévé nőtte ki magát. Több magyar és külföldi válogatáslemezen (Real Ibiza V, Balaton Grooves) szerepeltek. A számok hol lazán, hátradőlősen grúvosak, hol pedig gyorsak és lüktetőek teletömve a legtörtebb ritmusokkal: egyszerre precíz és érzelmes, jazz-es és elektronikus. (Belépőjegy csak a helyszínen váltható, 1500 forintért.)

Ungaresca-nagyműsor

19 órától az AGORA – Művelődési és Sportházban szombaton az Ungaresca Táncegyüttes Nagyműsora kezdődik. Belépő 1.000 Ft-ért váltható.

Adventeljük és forralt borozzunk a Fő téren

A nagy-karácsonyfás, óriás adventi koszorús, forralt borozós szombathelyi advent a Fő téren november 28-án nyitja kapuit. Hivatalos kezdés 16.40-kor, egy irodalmi - zenei összeállítással, majd Dr. Ipkovich György polgármesterrel. 17.05-kor meggyújtják - ökumenikus szertartás keretében - az az Adventi koszorú első gyertyáját. 17.30-tól a Vasi Népdalstúdió karácsonyi koncertjét, majd Adventi kórusműveket hallgathatunk.

Huzella 60’ a színházban

Vasárnap a Weöres Sándor Színház falai közt Huzella Péter vendégeskedik. 16 órától a „Zeneegér visszatér” címmel gyerekek szóló műsorát hallgathatjuk, 19 órától pedig „Csak Huzella” címmel a felnőtteknek zenés beszélgetés várható az idén hatvan éves Kossuth díjas (volt Kalálkás) művésszel.

Lélekvesztő Ismerős arcok

Lemezbemutató koncertre érkezik november 29-én vasárnap 19 órától a szombathelyi MMIK-ba az Ismerős Arcok. Ahogy az ajánlásból olvasható: „A Nyerges Attila, Galambos Nándor, Práder Vilmos, Kovacsik Tamás és Leczó Szilveszter alkotta formáció rendszeres szövegírói-zeneszerzői munkájával, előadói tevékenységével, nagyszámú közönséget vonzó koncertjeivel népszerűsíti, tudatosítja a magyar nép és kultúránk szeretetének a fontosságát. Az Ismerős Arcok muzsikusai erősítik közönségük kulturális és nemzeti identitását. Ezen értékeket zenéjük és dalaik révén legjobb tudásuk szerint igyekeznek eljuttatni az újabb generációk tagjaihoz is.” Legújabb albumuk, a Lélekvesztő szeptember végén jelent meg. A Zenekar az új lemezének anyagát 20 helyszínből álló lemezbemutató koncertkörúton mutatja be. A koncerteken közreműködik Tánczos István szaxofonon. Jegyár 3000 forint.

1968 után, irány a popkultúra!

Az Örökmozgó régi helyén, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ „D” épületének első emeleti nagyelőadójában hétfőtől egy három napos, filmvetítésekkel, előadásokkal és beszélgetésekkel tarkított rendezvény-sorozat veszi kezdetét.

A téma a '70-es évek történelme, popkultúrája és filmjei, helyi és országosan ismert előadókkal. A mozgóképes kínálatban az elmúlt évek termései: a tavalyi Nixon film, a Milk (Harvey Milk San Francisco-i meleg politikus élettörténete), a Baader-Meinhoff Csoport (a 1970-es évek legerősebb német terrorcsoportjának átfogó története), a Mondd, testvér! (Ralph Petey Green fekete bőrű, washingtoni rádiós műsorvezető élettörténete), A megfoghatatlan ( (Gulio Andreotti olasz politikus szatirikus történelmi portréja).

Hétfőn „Retró és nosztalgia, múlt és emlékezet” címmel Murai András (NYME SEK, Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék) és Nemes Gáspár (tudományos kutató, főszerkesztő - Neurovilág) tart előadást. Kedden 17.15 órától az 1970-es évek populáris kultúrájának főbb vonásairól Vágvölgyi B. András (szociológus, újságíró, a Magyar Narancs korábbi főszerkesztője) tart majd előadást. Szerdán 17.30-tól a hetvenes évek filmművészetéről Báron György (újságíró, filmkritikus - Színház- és Filmművészeti Egyetem) mesél, majd 1968 reflexiójáról a magyar filmben Gelencsér Gábor (filmtörténész - ELTE filmelmélet-filmpedagógia szak)tart előadást.
A belépés valamennyi programra, így a filmekre is ingyenes!

További részletek, programok, időpontok, miegymás…
 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés