Kényeztető hétvége közpénzből?

Nyílt levél Dr. Prugberger Emilhez, Szombathely város közgyűlése Egészségügyi Szakmai Bizottsága elnökéhez
 
 

Kényeztető hétvége közpénzből?

Nyílt levél Dr. Prugberger Emilhez, Szombathely város közgyűlése Egészségügyi Szakmai Bizottsága elnökéhez
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Kényeztető hétvége közpénzből?

Nyílt levél Dr. Prugberger Emilhez, Szombathely város közgyűlése Egészségügyi Szakmai Bizottsága elnökéhez

Dr. Prugberger Emil képviselőt az egészségügy szakpolitikusaként tiszteljük, számos közgyűlési hozzászólása igazolja elkötelezettségét Szombathely város egészségügye iránt. A 2009. novemberi közgyűlésen is szót emelt és eredményesen érvelt a telefonos lelki segély szolgálat megtartása, az ügy fontossága mellett. Elmondta, hogy a szolgálatot a Tele humanitás Szombathelyi Metálhigiéniás Egyesület látja el, és kérte, hogy a szolgálat részére biztosítson a város ingyenes használati jogot a Kisfaludy utca 1. szám alatti épületben, mert az Egyesületnek el kellett hagynia korábbi székhelyét a Markusovszky Kórház tulajdonában lévő 11-es Huszár út 138. szám alatti irodát. A döntést a közgyűlés egyhangú szavazással hozta meg, remélve, hogy a szeptember 30-ával felfüggesztett működését a szolgálat tovább folytatja.

A város költségvetéséből évente 2.000.000 Ft támogatást nyújt az Egyesület részére.

2008-ban a 2.000.000 Ft összegű támogatásról az Ön által vezetett Egészségügyi Szakmai Bizottság döntött 13/2008 /II.20./ ESZB számú határozatával.

Az Egyesület benyújtotta a tavalyi évről szóló beszámolóját, szakmai munkájáról és pénzügyi támogatás felhasználásáról. A szakmai beszámoló elismerésre méltó, meggyőző, a pénzügyi beszámoló néhány tétele azonban magyarázatot kíván, ezért kérem, hogy Elnök Úr a nyilvánosság előtt szíveskedjék a közpénz felhasználásáról részletesebb tájékoztatást adni, hiszen a támogatás felhasználásáról szóló beszámolót elnökként Ön javasolta – a számlák bemutatása nélkül - elfogadásra.

Kérdezem tisztelettel, hogy a Zalakaroson, a MenDan Thermál Hotel &Aqualand-ban 2008.november 21-23 között eltöltött 2 napos rekreatio hasznosult-e az Egyesület munkájában. Ki volt az a szerencsés tíz személy aki résztvevője lehetett a kényeztető kirándulásnak?

A 368.500 Ft-os számla kifizetése után hazafelé futotta még egy vacsorára Zalacsányban, a Vadászcsárdában 31.470 Ft-ért. .Szóval 399.970 Ft-ba került ez a tréning nekünk adófizetőknek, de ha ez a szolgálat eredményességét szolgálja akkor nincs aki szemrehányást tegyen Önnek a számla befogadásáért.

A beszámoló több más olyan tételt tartalmaz, amelynek célszerűségét bizonyára megvizsgálják azok akiknek ez a feladata, én jóhiszeműen vélelmezem, hogy helyénvalónak fogják találni a kábeltv előfizetési díjat, a fejléc nélküli bérlapok alapján számfejtett 600.000 Ft-ot meghaladó ügyeleti díjakat és egyéb tételeket. Elnök Úr, kérem segítsen abban, hogy a szolgálat megmaradjon és meggyőző beszámolókkal továbbra is bizalommal szavazhassak, ha az Egyesület kéréssel fordul Önkormányzatunkhoz.

A tisztánlátást segítő közreműködését kérve tisztelettel:
Dr. Gyimesi József, önkormányzati képviselő, Együtt Szombathelyért Egyesület

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés