Szentivánéj - Szombathely 2008. 

Bloomoljunk és vígadjunk - Eljövendő kult programok

Ha június 16., akkor Virág Lipót ünnepe. Körmenden kísért majd az Európa Kiadó, Szombathelyen Szentivánéj és Múzeumi éjszaka is vár.
 
 

Bloomoljunk és vígadjunk - Eljövendő kult programok

Ha június 16., akkor Virág Lipót ünnepe. Körmenden kísért majd az Európa Kiadó, Szombathelyen Szentivánéj és Múzeumi éjszaka is vár.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Bloomoljunk és vígadjunk - Eljövendő kult programok

Ha június 16., akkor Virág Lipót ünnepe. Körmenden kísért majd az Európa Kiadó, Szombathelyen Szentivánéj és Múzeumi éjszaka is vár.

Magyarok menni Bamako (június 15. szerda 19.30, AGORA - Savaria Filmszínház)

Két őrült magyar - Badár Sándor és Kőváry Barna - elhatározza, hogy elindul egy őrült magyar rallyn a "Bamako"-n. Egyikük sem járt még Afrikában, nem beszélnek nyelveket, de bíznak a furfangos magyarok utazási szokásaiban, abban, hogy eddig is mindig élve értek haza. Ők sem számítanak rá, hogy - miközben egy összetett, nagyon kemény versenyen vesznek részt - egy izgalmas és színes filmet hoznak létre. Bőven van benne látvány, körömrágós percek, borzasztó fáradtság, na és a tárt karokkal váró Afrika. Kultúrák és népek egymásra hatása Badár Sándor filmjében - Pataki Ádám operatőr kiváló tolmácsolásában. Rendezte: Badár Sándor; Operatőr: Pataki Ádám,Szereplők: Badár Sándor, Kőváry Barna. Gyártásvezető: Szohár Ferenc,Gyártó: Cinemart.

A vetítés előtt Badár Sándor mesél kalandos történetekről amik a filmből kimaradtak, megható pillanatokról, az útról -ahogyan Ők látták Afrikát... (Jegyek elővételben 2200 Ft-ért, helyszínen 2500 Ft-ért válthatók az AGORA - Savaria Filmszínházban.)


Bloomsday Szombathelyen (június 16. csütörtök)

Különleges irodalmi emléket dolgoz fel a Bloomsday Szombathelyen. A rendezvény azon az irodalmi tényen alapul, hogy James Joyce Ulysses című – egyetlen napon (1904. június 16.) játszódó – regényének mitikus főhőse Leopold Bloom (Virág Lipót) reklámügynök, dublini kispolgár szombathelyi származásúnak vallja magát. A helytörténészek kiderítették, hogy az 1800-as évek közepén valóban élt a városban, a mai Fő tér 41. szám alatti házában egy Blum nevű család. E család leszármazottja volt egy bizonyos Virág Lipót, aki Triesztben került kapcsolatba James Joyce-szal. (Az Ulysses Triesztben íródott.) Ezen alapszik az immár hagyománnyá vált ünnep.

Ennek a gondolatnak a jegyében indult útjára, és idén már 18. alkalommal rendezik meg a szombathelyi Bloomsday-t. A kortárs fesztiválok szinte minden művészeti ágát felvonultató rendezvény idén is kapcsolódik az ír kultúrához. A hagyományok jegyében idén is fiatal alkotók és alkotások népesítik be az AGORA Központot és környékét.További információ...


Pável Ágoston - irodalmi est (június 16. csütörtök 17.00, Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár)

Pável Ágoston születésének 125. évfordulója tiszteletére a szombathelyi könyvtárba irodalmi estet tartanak. Pável Ágoston verseit megzenésítette és előadja Peter Andrej.


Hair a várban (június 17. péntek 20.30, Kőszegi Várszínház)

Június 17-én és 19-én (esőnap 20.) a Hair című musicalt tekinthetjük meg a Kőszegi Várszínházban. A musical a hatvannyolcas életérzést tükrözte, a hippik, a „virággyermekek" életstílusát vitte színpadra. Lázadásukat a szexuális szabadságért, tiltakozásukat a vietnámi háború és harcukat a társadalmi kötöttségek ellen. Mindez ma már történelem, azonban a musical azóta klasszikussá és világsikerré lett. A zseniális zene átmentette a Hair-t az „utókornak", hiába szűnt meg a darab napi aktualitása. Szerző: James Rado, Gerome Ragni, Galt MacDermot. (Belépőjegy: 3.000.-Ft)


Itt kísért az Európa Kiadó (június 17. péntek 20.30, Körmend, Színház Aula)

Körmendre látogat az alternatív zenei élet korai időszakának legelismertebb csapata az Európa Kiadó! 2011. június 17-én, pénteken, a Színház aulában adnak koncertet! Jegyek elővételben Körmenden a Színházaulában, Szombathelyen, az MMIK-ban, Zalaegerszegen a ZegZug Ifjúsági Irodában válthatók korlátozott számban hamarosan! Összesen 300 db elővétel, 100 db helyszíni jegy van!!!


Müller Ilona koncertje - Az éjszaka zenéi (június 17. péntek 20:30 - Sárvár, Arborétum)

A következő "Erdők éve" program egy zongora-koncert lesz. Müller Ilona művésznő tisztelt meg minket azzal, hogy felajánlott egy ingyenes koncertet, mely jó idő esetén az Arborétumban, rossz idő esetén pedig a Zeneiskola dísztermében kerül megrendezésre.

"Az éjszaka zenéi" műsorszámai:
Scarlatti: f-moll szonáta
Liszt: Esti harangok
Debussy: Hangok és illatok az esti légben
Wagner-Liszt: Dal az esthajnalcsillaghoz
Beethoven: Mondschein szonáta I. tétel
Debussy: Clair de lune ( Holdfény )
Liszt: Impromptu
Chopin: h-moll mazurka
Esz-dúr, b-moll noktürn Berceuse Arcadelt-Liszt: Ave Maria


Sixters koncert (június 17. péntek 21.00, Premier Padlás)

Peltzer Géza és Horváth Meggie vadonatúj formációja, csak saját dalokkal! Jegyek elővételben 1000ft-ért az AGORA - Jegyirodában és a rendezvény előtt a helyszínen válthatók.


Szentivánéji vigasságok (június 18. szombat, Szombathelyi Csónakázó tó környéke)

16.00 4N Acoustic Performance koncertje
18.30 Isis BigBand koncertje
20.30 LGT Emlékzenekar koncertje
23.00 - 0.45 Maróti Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertje

További részletek itt megtekinthetők...


Múzeumi éjszaka a Szombathelyi Képtárban (június 18-án, szombaton 18 – 24 óráig)

Szombat, 19 órától Múzeumok éjszakájára invitál a Szombathelyi Képtár. Örömzenél Peltzer Géza és Horváth Meggie, Koller László, Mészáros Szabolcs és Németh Tamás. Majd Szombathely és más ornamentika című tárlat megnyitójáera kerül sor. Kiállító művészek: Bodorkós András, Kaczmarski Ágnes, Kamper Lajos , Koller László, Oroszy Csaba, Rasperger Dávid, Stekovics Gáspár, Szántó István, Sztranyák Zsófia, T.Takács Tibor,Veres Éva ,Veres Gábor. (A kiállítás megtekinthető július 23-ig.)

A gyermekeket árnyképrajzolás, óriás golyós játék, óriás puzzle és memóriajáték várja. Az este folyamán a K17 alkotói vakon rajzolják le az arra vállalkozó vendégeket. Az elkészült műveket mindenki hazaviheti.
22 órától az Iránban élő festőművész, Sinai Varga Gizella ÚTLEÍRÁS című kiállításának finisszázsa lesz. A művésznő tárlatvezetést tart és ennek keretében - alkotásain keresztül mutatja be a keleti motívumokat és mesél az iráni emberek életéről.


Trója - rockopera (június 18. szombat, 20.30, Nádasdy-vár, Sárvár)

A méltán világhírű film és az ókori legenda kel életre ebben a két felvonásos musicalben. Szerelem, harc, büszkeség, bátorság és minden nagy érzés, mely a világot mozgatja megjelenik a produkcióban kitűnő hangok tolmácsolásában. Esőnap: 2011. június 21. (kedd) 20:30 Belépőjegyek: elővételben 2.000,-Ft; a helyszínen 2.500,-Ft


Woodstock rock hétvége (június 18. szombat, 16.00, Woodstock Club)

A buli 20 órától pörög fel, a hangulatról a Skót Rock Band, Újvári Timi & Hot Stuff gondoskodik. (A rendezvény helye: Szombathely, Szent Gellért út 1.)


Középkori vásárnap Csempeszkopácson (június 19. vasárnap)

Idén tizenegyedik alkalommal rendeznek középkori vásárnapot Csempeszkopácson. A rendezvényen felelevenedik a régi vásárok hangulata. Az egész napos mesterség bemutatók során életre kel a kovács, a papírmerítő, a kosárfonó, a mézes-bábos, a gyertyamerítő, a fazekas, a fafaragó, az ötvös műhelyek, fogadók, lovaglás, szekerezés és a vásári komédiák világa. Sok más érdekes program Némethné Baksa Eszti, az Őrség mesemondója és a Hangraforgó Együttes várja az érdeklődőket.

9.00 A vásárba csalogatók indulása a Petőfi utcából (a vásári menethez kedve szerint bárki csatlakozhat)
10.00 Vásárnyitás az Árpád téren
10.30 A millenniumi emlékszobor koszorúzása
11.00 Ökumenikus istentisztelet a templomkertben
12.00 Ebéd a sátras fogadókban
12.45 A Fekete Sereg bevonulása
13.00 A csempeszkopácsi óvodások és kisiskolások műsora
13.30 A perenyei férfi kórus dalcsokra
14.00 A helyi színjátszók fonója
14.30 Joós Tamás énekmondó műsora
15.00 Kárpát-medencei birtoklevelünk: a rovásírás – Szakács Gábor előadása
15.30 A táplánszentkereszti Tavaszi Szél Citerazenekar műsora
16:00 Némethné Baksa Eszti az Őrség mesemondója mesél
16.30 Lovas programok a Vásártéren
17.00 A győrvári Nefelejcs Néptánccsoport bemutatója
17.30 Tombolasorsolás
18.00 A Tarisznyások Zenekar műsora
18.30 Borsos Imola és Németh László zenél
19.00 A Hangraforgó Együttes koncertje
20.00 A Boglya Zenekar és a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes műsora
20.30 Táncház a tűz körül
21.30 Vásárzárás


Startol a XII. Lamantin Jazz Fesztivál

A XII. Lamantin Jazz Fesztiválon fellépő együttesek zöme a hazai és a szomszédos országok vezető jazz illetve blues együttesei közül kerülnek ki, és egy-két európai és világsztár emeli a fesztivál rangját. A fesztivál szervezői szeretnék elérni, hogy minél több érdeklődő hallgathassa a koncerteket, ismerkedjen meg a műfajjal, és ezáltal erre a hétre felpezsdüljön a város. A 800 fő befogadására alkalmas viharbiztos sátorban zajló koncertekre kedvező jegyárakkal csábítják be a zenerajongókat a szervezők. Részletes program!


Részleteket és a hét további rendezvényeit keresse a Programajánlónkba...
 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés