Az Emlékmű tetején akár óriáskerekezhetünk is - miközben szól a Koprive és a Balkan Fanatik

Íme, az első infók arról, mi mindennel készül a nyári fesztiválszezonban az Agora. Kedvcsinálónak: táncverseny, Szentivánéj, Bloomsday, VB-re szurkolói sátor.
 
 

Az Emlékmű tetején akár óriáskerekezhetünk is - miközben szól a Koprive és a Balkan Fanatik

Íme, az első infók arról, mi mindennel készül a nyári fesztiválszezonban az Agora. Kedvcsinálónak: táncverseny, Szentivánéj, Bloomsday, VB-re szurkolói sátor.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Az Emlékmű tetején akár óriáskerekezhetünk is - miközben szól a Koprive és a Balkan Fanatik

Íme, az első infók arról, mi mindennel készül a nyári fesztiválszezonban az Agora. Kedvcsinálónak: táncverseny, Szentivánéj, Bloomsday, VB-re szurkolói sátor.

Mindjárt a legelején nem feledkezünk meg a beígért óriáskerékről, amit az szombathelyi Agora állíttat fel az Emlékmű dombjának tetejére, a Szentivánéji mulatságok idejére. A város búcsújaként elhíresült Csótó környéki össznépi banzáj idén még színesebb lesz, sok újítást ígérnek, és ráadásként nem egy, hanem két napon át lehet majd Szombathely zöldjében fesztiválozni.

Minderről és még sok más programról hallhattunk ma az Agora sajtótájékoztatóján, ahol kézműves limonádékkal és lazacos szendvicsekkel megfejelt, élőzenés (Koprive tamburazenekar csalt mosolyt az arcunkra) ízelítőt is kaphattunk a szombathelyi nyárból.

A programokról később részletesebben is szólunk, addig is, írják be a naptárba:

Európai Quadrille Táncfesztivál @ . május 18-án 12 órától, Fő tér

Az első nagyobb Agora-rendezvény holnap délelőtt lesz, a Európai Quadrille Táncfesztivál. El is csíptük, ahogy a táncosok a nagyteremben épp próbálják a Fő téri forgást.

Tehát május 18-án pontosan 12.00 órakor sípszóra indul majd a napóleoni időben élt arisztokrácia divatos tánca, a francia négyes Szombathely Fő terén, körülbelül 300 szombathelyi diák részvételével. Itt adják elő a közismert négy tételes francia négyes táncot, Johann Strauss Denevér című zenéjére.


Városi gyermeknapi forgatag @ május 27-án vasárnap, Agora-MSH

A sportház lesz az új helyszíne a Gyermeknapi Forgatagnak. Az épület minden zegébe-zugába, a színházterem küzdőterére és az épület előtti térre is várják a családokat, apróságokat és nagyobbacskákat, gyermeklelkű, játékos szülőket és nagyszülőket - hallhattuk Kiss Andrea szakági programfelelőstől.

Az idei évben kiemelt figyelmet fordítanak majd arra, hogy egy óriási játszóteret varázsoljanak a gyermekek számára, melynek választott témája a kalózok, és az ezzel kapcsolatos játékok számos változata lesz. De például berendeznek a családoknak egy szabadulószobát is.


53. Savaria Nemzetközi Táncverseny, WDSF World Cup 10-Dance/Tíztánc Világkupa @ június 9. szombat, Agora- MSH

• WDSF SENIOR III STANDARD OPEN
• SAVARIA KUPA PARATÁNCSPORT FREESTYLE SOLO NYÍLT BAJNOKSÁG
2018 / SAVARIA CUP OPEN PARA DANCE SPORT CHAMPIONSHIP 2018 SOLO FREESTYLE

Program:
13:00 Elődöntők
19:00 Középdöntők és döntők


Bloomsday @ június 16. szombat

Idén is lesz pecsételés, csapolnak majd ír sört, 14 órától pedig kezdődnek a Fő téri programok, koncertekkel (The Scarlet – ír tánczene és The Liver Paul – Beatles dalok), de irodalmi programokkal is készül a Joyce társaság. Később hozzuk a részleteket is.


Szentivánéji vigasságok @ június 22-23., Emlékmű és Csónakázótó környéke

Nagyszínpadi programok

2018. június 22. péntek
16.00 Hangácsi Márton
18.00 Smoking Frog (az Öröm a zene tehetségkutató díjazottja)
20.00 Balkan Fanatik
22.00 Soulwave

2018. június 23. szombat
16.00 Eticatt (az Öröm a zene tehetségkutató díjazottja)
18.00 Púder (az Öröm a zene tehetségkutató díjazottja)
20.00 Koprive
22.00 A TDK - EPCOS bemutatja: Magna Cum Laude koncert
24.00 Tűzijáték

Vidámpark, óriáskerék az Emlékmű-domb tetején, extrém játékok adrenalin függőknek, élménypark és hagyományos vásári játékok kicsiknek és nagyoknak. Gasztronómiai és kézműves vásár.


Lamantin Jazzfesztivál @ június 26-28.AGORA – Művelődési és Sportház nagyterem

A szombathelyi jazzfesztivál szervezői nem az "agorások", de idén először az eddigi Fő téri sátras koncerteket behozzák az MSH hűvös termeibe.

A program:

JÚNIUS 26. KEDD
The Coquette Jazz Band
Kéknyúl
Tóth Vera & Budapest Jazz Orchestra

JÚNIUS 28. CSÜTÖRTÖK
Ferenczi György és a Rackajam
Enrico Crivellaro B.B. (I)
Joe Lewis Walker (USA)


Foci VB szurkoló sátor @ június 30-július 15., Ferences kert - Történelmi témapark

Az egyenes kieséses szakasztól kezdve fedett 600 m2-es sátorban, 15 m2-es LED falon követhetik a szombathelyiek a meccseket. Egyéb programokat is ígérnek, de erről is majd később.


Food truck show @ július 6-7-8., Szombathely, Berzsenyi tér

Igen, nem tévedés, ez lesz az első nagyszabású fesztivál, amit a felújított Berzsenyi térre hirdetnek meg!

Amit várhatunk: „Kézműves ételek és italok, street art show először Szombathelyen! Az ország legfinomabb járműveinek országjárásából természetesen Szombathely sem maradhat ki.”

Júliusban tehát a hazai food truck és street food színtér legjobbjai állítanak ki Szombathely szívében. Az ígéretek szerint pedig legalább 20 lakókocsis itt lesz!


Sárkányhajó fesztivál @ augusztus 3-4., Csónakázó – tó sziget

A sárkányőrület folytatódik. Július 14. és 15. között a Csónakázó-tónál rendezik meg a VI. Szombathelyi Sárkányhajó Fesztivált. A versenytáv idén 200 méter (kb. 1 perc) illetve 2000 méter (kb. 10 perc) lesz.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés