Keményen meg kellett dolgoznia a Falcónak a pécsi győzelemért

Sokáig benne volt a levegőben a meglepetés.
 
 

Keményen meg kellett dolgoznia a Falcónak a pécsi győzelemért

Sokáig benne volt a levegőben a meglepetés.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Keményen meg kellett dolgoznia a Falcónak a pécsi győzelemért

Sokáig benne volt a levegőben a meglepetés.

Pécsi VSK-VEOLIA – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 57-65 (15-7, 20-22, 10-15, 12-21) Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1200 néző V: Győrffy P.A., Minár L., Kovács N. (Gorka Sz.) PVSK: Pongó 8/6, Taylor 22/6, Demeter -, Csirics 8/6, Horti 10/6. Cserék: Budimir 9/3, Wright -. Falco: Govens 16/6, Curry 6/6, Bíró 6/6, Bruinsma -, Reddic 16. Cserék: Tóth 2, Balmazovics 9/6, Perl 10/6.

Horti triplájával, és Taylor két gyors duplájával 7-2-re lógott meg a mérkőzés elején a PVSK. A Falco ekkor Curry triplájával feljött 7-5-re, de ezt követően hosszú gólcsendet, kapkodó játékot, és rengeteg kihagyott dobást láthatott a pécsi közönség. A 6. perc végén még mindig 7-5 volt az eredményjelzőn, amikor Pongó két sikeres büntetővel “mozdította” meg a hazaiakat. Támadásban egymást múlták alul a csapatok. A Pécs 28 %-kal, a Falco 30%-kal dobott.

A negyed hajrájában Govens betalált ugyan közelről, de rögtön érkezett egy Taylor-dupla, és egy Pongó-tripla, amivel már öt pont volt az előnye Csirke Ferenc csapatának. Gasper Okorn 15-7-nél végül időt is kért, de ez sem segített a vasiaknak, hogy “kijöjjenek” a tízből ebben a negyedben. 15-7.

Perl rontott dobásával kezdődött a második félidő, a válogatott játékos a vonalon kívülről próbálkozott. Ezt követően egy Reddic-Pongó kosárváltással folytatódott a mérkőzés. Úgy tűnt, a pontszegény játékot gyorsan feledtetni akarják a csapatok. Pillanatok alatt 19-16 lett az eredményjelzőn. A Falco lendülete azonban nem tartott sokáig. Taylor megrázta magát, és Budimir is elkezdte a pontgyártást. 28-18 után Govens egy duplával vitte közelebb az övéit, de minden hiába, a szombathelyiek képtelenek voltak átlépni árnyékukon. Taylor dupláját egy tripla is követte. 33-20, és még mindig hátra volt három perc az első félidőből.

Bíró kóstolta meg a hazai gyűrűt távolról, de erre is érkezett egy Taylor válasz. Az amerikai 18 pontnál járt. A félidő utolsó perceiben megrázták magukat a vasiak. Reddic három duplát is hintett, Bíró pedig egy újabb triplával hozta fel a Falcót hat pontra. 35-29.

Durván bekezdett a második félidőben a Falco. Pillanatok alatt megfordították az eredményt. Govens és Reddic rengeteget hozzátett a sárga-feketék játékához. A Pécs azonban nem engedte meglógni a vasiakat. 40-41 után felváltva vezettek a csapatok. Továbbra is sok volt a rontott dobás a feszült hangulatú, kiélezett mérkőzésen. A negyed vége különösen kapkodósra sikeredett, így több kihagyott dobás után, háromperces gólcsendet követően, egypontos pécsi előnnyel fordulhattak a végjátékra a csapatok. 45-44.

Az utolsó negyed Tóth Norbert duplájával és Balmazovics triplájával kezdődött, a Falco lélektani előnybe került. A sárga-feketék teljesen átvették az irányítást, a Pécs teljesen elkészült az erejével. A hazaiak hiába küzdöttek becsülettel, Govens és Perl annyira beindult, hogy vendégsiker lett a vége. 57-65.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés