Új Szent Márton kártya 

Modernizálják a Szent Márton kártyát Szombathelyen

Év végén lejár a régi, és egy új jön helyére. Igényléséhez regisztráció szükséges.
 
 

Modernizálják a Szent Márton kártyát Szombathelyen

Év végén lejár a régi, és egy új jön helyére. Igényléséhez regisztráció szükséges.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Modernizálják a Szent Márton kártyát Szombathelyen

Év végén lejár a régi, és egy új jön helyére. Igényléséhez regisztráció szükséges.

2014-ben indult hódító útjára Szombathelyen a híres nevezetes Szent Márton kártya, amit minden helyi lakos és egyetemi hallgató igényelhet. Jelenleg közel 50 különböző helyen részesülhetnek kisebb-nagyobb kedvezményben tulajdonosai, de a lista folyamatosan bővül. A városkártyának egyébként egy másik fontos funkciója is van, ez pedig, hogy az összetartozást jelképezze.

Új fejezet következik

Most azonban mérföldkőhöz érkezik a Szent Márton kártya. A mai napon tartott hivatalos sajtótájékoztató keretein belül kiderült, hogy a modern korral lépést tartva, teljes átalakuláson esik át. Internetes alapú rendszerre váltanak 2019. január 1-től, ami azt jelenti, hogy bárki letöltheti okostelefonjára a kártyát és QR-kód alapján bármikor használhatja is.

A régi plasztik kártyák csak év végéig lesznek forgalomban, ezt követően már csak a vadiúj külsejű okoskártyák lesznek érvényesek. De nem kell megijedni, a modernizálás ellenére ugyanúgy lehet igényelni a jó öreg, laminált kártyát is.

Regisztrálni!

A legfontosabb, hogy senki ne felejtsen el regisztrálni 2018. december 31-ig, aki igényt tart a Szent Márton kártyára. Ez egy rövid folyamat, amire érvényes lakcímkártya és nappali tagozatos, nem szombathelyi lakóhellyel rendelkező tanuló esetén hallgatói jogviszony igazolás ellenében van lehetőség.

Négy helyen - papír alapon, valamint online - van mód a regisztrációra:

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálata (Szombathely, Kossuth L. u. 1-3.) Tourinform Iroda (Szombathely, Király u. 1.) Fő téri pavilon (2018. szeptember 30-ig) a www.szentmartonkartya.hu weboldalon

Fontos, hogy a lakcímkártya és a jogviszony igazolás másolata mellékelve legyen a papíralapú és az online regisztrációnál is. Miután minden adatot sikeresen rögzítettek, küldenek majd egy visszaigazoló e-mailt, amiben megtalálható a felhasználónév és a jelszó (amit érdemes megváltoztatni), valamint a QR-kód is.

Tervek a jövőre nézve

Az egyelőre még nem lehetséges, hogy a vidéki lakcímre bejelentett, de Szombathelyen tanuló általános és középiskolás gyerekek igényeljenek kártyát, de Puskás Tivadar polgármester és Károlyi Ákos jegyző elmondása szerint foglalkozni fognak ezzel a kérdéssel is.

Nagy igény van továbbá arra is, hogy akik már évek óta itt élnek, de csak tartózkodási helyként jelölték meg Szombathelyt, ők is igénybe vehessék ezt a lehetőséget. Emellett folyamatosan bővíteni fogják az elfogadóhelyek listáját, valamint más településekkel is tárgyalásokat folytatnak a felhasználással kapcsolatban, mivel „a Szent Márton kártya már egy valóságos brandé nőtte ki magát”.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés