A szervezők szerint több mint 100 ezren tüntettek ma Budapesten - élőztünk

Ilyen se volt még, együtt tüntetett ma Budapesten a jobbikos, a punk és a liberális. Helyszíni fotókkal és blogfolyammal jelentkeztünk.
 
 

A szervezők szerint több mint 100 ezren tüntettek ma Budapesten - élőztünk

Ilyen se volt még, együtt tüntetett ma Budapesten a jobbikos, a punk és a liberális. Helyszíni fotókkal és blogfolyammal jelentkeztünk.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A szervezők szerint több mint 100 ezren tüntettek ma Budapesten - élőztünk

Ilyen se volt még, együtt tüntetett ma Budapesten a jobbikos, a punk és a liberális. Helyszíni fotókkal és blogfolyammal jelentkeztünk.

Elöljáróban csak annyit, ahogy délután már megírtuk,Mi vagyunk a többség! – Tüntetés a demokráciáért” címmel ma délután tüntetést szerveznek Budapesten. Az eseményre jelen állapotok szerint 36 ezren jelezték, hogy elmennek, de további 84 ezer érdeklődő csatlakozott hozzájuk a Facebookon. Kezdés 17.30-kor lesz Budapesten az Operánál. Beszédet mond majd Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, Lukácsi Katalin, volt KDNP-s politikus, Gulyás Balázs és Gyetvai Viktor civil aktivisták is. Szombathelyi felszólaló is lesz, állítólag a V, mint Vas nevében Szendrő-Németh Tamás is szót kap majd.

20.30 „Magyarország Európához tartozik ”- Véget értek a beszédek

A magyar himnuszt, majd európai himnuszt, aztán az Örömódát is elénekelte a Kossuth téren a tömeg. „Menjetek békével ”– ezzel búcsúzott Gulyás Balázs, aki még elskandáltatta a tömeggel, hogy új választást akarnak.

20.25 Egy ellenzéki jelöltet kell kiállítani minden fideszes jelölttel szemben

A tüntetőknek Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester levelét olvasták fel: „Ennek a rendszernek is vége lesz, ahogy vége lett a kommunizmusnak is, pedig minden választást megnyertek ”- hallhattuk. Márki-Zay egyébként jelen volt a tüntetésen, de nem akart színpadra állni.

Homonnay Gergely író-újságíró-főszervező mondott beszédet, majd Nyáry Luca pedig versét szavalta el.

A legutolsó felszólaló, Gyetvai Viktor diákaktivista kijelentette: a legközelebbi választáson egy ellenzéki jelöltet kell kiállítani minden fideszes jelölttel szemben. Közölte: „Haladéktalanul el kell indulnia a tárgyalásnak a következő évekre szóló közös stratégiáról az ellenzéki pártok közt. ”

Gyetvai közölte még: „A második lépés annak megszüntetése, hogy Magyarországon két tömeg van, a fideszesek és a rendszer ellenzői. Minden felelős ellenzéki politikusnak és mozgalmárnak kötelessége vidékre menni, meghallgatni az ottani emberek problémáit és valós válaszokat adni a fideszes hazug válaszok helyett. Meg kell azt is mutatni, hogy hamisak a lakájmédia hírei, amikor erőszakos, gyújtogató tüntetőkről írogatnak.”

20.12 "Új választást!" Jövő szombaton is lesz tüntetés

„Jövő szombaton este 6-kor még többen leszünk ugyanitt, a legfontosabb, hogy új választást akarunk. Új és tisztességes választást akarunk. Békésen és tömegesen fogjuk figyelmeztetni erre a kormányt” - közölte a tömegnek Gulyás Balázs.

19.50 A liberálisok és konzervatívok most fogják meg egymás kezét, és ne eresszék el – kérte Lukácsi Katalin

A volt KDNP-s történész-hitoktató, Lukácsi Katalin szerint Orbán Viktor azokért is felelős, és azok szolgálatára is felesküdik, akik nem rá szavaztak, mert a haza nem lehet ellenzékben.

19.40 Épp a szombathelyi Szendrő-Németh Tamás beszél

Az index.hu beszámolója szerint a színpadon épp a szombathelyi Szendrő-Németh Tamás ügyvéd beszél:

„Nem fogunk fejet hajtani a korrupt fideszes hatalom ellen", mondja. A Fidesz nem tűri a gondolat, sem a szólás szabadságát, mondja.
Akartok szabadság nélkül élni? - ordítja a mikrofonba. Vannak, akik csomagolnak. Vannak, akik becsukják a szemüket és fülüket. És itt vagytok ki, mert szeretitek a hazátokat, és egyenes gerinccel akartok élni ebben az országban, mondja.
Egy veszítenivalónk van: a becsületünk. Adjátok a becsületeteket? Én sem - mondja.
Ti cserben hagyjátok a hazátokat? Szolgái akartok lenni egy korrupt hatalomnak? Neeem - üvölti a tömeg, majd átvált Orbán takarodj-gyá. soha ne felejtsük el, ne tudjanak legközelebb kijátszani minket egymás ellen. Csak akkor tudunk véget vetni ennek, ha összefogunk, mondja. Egy mindenkiért, mindenki egyért, üvölti. ”

20.37 Az első felszólaló, és ahogy az MTI látja

Ezzel a képpel és szöveggel számol be a mai tüntetésről az MTI:

„ Lányi Örs, a tüntetés kezdeményezője a Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráción Budapesten, a Kossuth téren 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonultak a térre: ”

Lányi egyébként a tüntetőknek magáról is mesélt, mégpedig azt, hogy az ő apja is gázszerelő, de nem milliárdos, mert nincs jóban Orbánnal, és ő sem lett milliárdos, mert nem vette el Orbán lányát. Majd folytatta: „Én is húszas éveim elején járok, mégsem kapok milliárdos beruházásokat, mert nem vagyok Orbán Viktor veje” Mondanivalóját azzal zárta, hogy nem akar elnyomást!

19.40 Lassan megtelt a Kossuth tér, de csak egyre jön a tömeg az Andrássyról

A Kossuth téren és videókat sugároznak kivetítőn, a tüntetők láthatták Bödőcs Tibor Orbán-paródiáját, de Orbán beszédeket is játszanak felvételről.

A szervezők szerint több mint 100 ezren vannak a tüntetők

19.32 Legfrissebb fotóink a tömegből

Kollégánknak nincs egyszerű dolga, ugyanis alig van a tömegben internet, így aztán akadozik minden.

18.45 Szól a Ria ria Hungaria, miközben a tömeg Karácsony Gergellyel szelfizik

Az MSZP-Párbeszéd volt miniszterelnök-jelöltje is kockásingesen kint van a tüntetésen. Az Index tömegben mozgó riportere meg is szólaltatja. Karácsony szerint a választási bukásból tanulni kell, és a szélesebb ellenzéki összefogásra van szükség.

De kint van a tömegben Kunhalmi Ágnes is, de más újságírók feljegyezték, hogy kint van Vona Gábor, Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó, Fodor Gábor és Juhász Péter is.

18.30 Sokaknál ott a Magyar Nemzet-szamizdat - a legutolsó szám

A választások utáni nap, április 11-én bezárt lap munkatársai állították össze, direkt mára.

18.30 STOP VIKTÁTOR! Szimpátia tüntetés zajlik Londonban is a demokratikus Magyarországért

Ott fél öttől gyülekeznek a Richmond Terrace-nál, London belvárosában. Körülbelül 3000-an lehetnek. Információink szerint szombathelyi felszólaló is lesz a londoni tüntetésen, Csillag Tamás, a Momentum tagja. A fotókat a helyszínről kaptuk, de bővebben erről itt olvashatnak:

18.00 Bedugult az Opera előtti placc, lassan a belváros is

Az index.hu beszámolója szerint vagy negyven perce már az Operától az Oktogonig ér a tömeg az egyik irányban, a Deák térig a másik irányban.

17.50 Egyre többen csatlakoznak a tömeghez

Kollégánk a helyszínen van, a budapesti operaház előtt. Bent a tömegben nincs térerő, ezért élőzni egyenlőre nem tudunk. Ahogy leírja, sokféle ember lát maga körül, a fekete pólós ria ria hungáriázó jobbikosoktól a kutyás békés civilekig.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés