Helló gólyák! Ismerjétek meg a szombathelyi egyetemisták törzshelyeit

Veterán egyetemistáktól, jövendő egyetemistáknak.
 
 

Helló gólyák! Ismerjétek meg a szombathelyi egyetemisták törzshelyeit

Veterán egyetemistáktól, jövendő egyetemistáknak.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Helló gólyák! Ismerjétek meg a szombathelyi egyetemisták törzshelyeit

Veterán egyetemistáktól, jövendő egyetemistáknak.

Szeptember 3-án megkezdődött az új tanév, jött is többszáz gólya Szombathelyre, hogy fejest ugorjanak az egyetemista lét örömeibe – és olykor buktatóiba is. De most inkább maradjunk a vidámságnál és azoknál a szombathelyi placcoknál, ahol az egyetemisták előszeretettel kiengedik a gőzt, legyen szó például buliról, egy sima haverokkal összeülős estéről vagy akár egy hangulatos társasjáték estről.

Campus Egyetemi Club – Ha egy kis bulira vágysz

A hivatalos egyetemi klub az egyetemisták abszolút törzshelye. Azon viszont ne lepődjetek meg, ha valaki „A Clubként” emlegeti, ugyanis ez volt még nemrég a neve és higgyétek el, nehéz átállni róla. De a lényeg, hogy az A Club és a Campus egy és ugyanaz.

Itt szeptembertől indulnak be a híres nevezetes szerdai egyetemi partik, ahol sztárfellépők és ismert hazai DJ-k is hatalmas bulikat szoktak csapni. Járt már itt például Dévényi Tibi bácsi is piros pöttyös labdáival, Horváth Tamás, Pixa, a Children of Distance, Nagy Feró, DJ Szecsei, valamint Kis Grófo és a DJ Szatmári és Jucus páros is visszatérő vendégek.

Arra is fel kell készülni, hogy általában heringparti van. A korai órákra még a pangás a jellemző, éjfél körül azonban ellepik a helyet az egyetemisták és sokszor mozdulni is alig lehet a sok táncoló embertől. Általában italakciókkal is csábítják a diákokat és különböző promóciós bulik is előfordulhatnak az évben. A diákigazolványodat ne hagyd otthon, mert egyetemistaként olcsóbb a belépő!

De nem csak buliknak ad otthont a klub, például társasjáték esteket is tartanak és nagyrészt a szakestek is itt zajlanak le. Hétköznap pedig menüt is kapni, egész korrekt áron. A nem éppen konyhabajnok egyetemistáknak érdemes észben tartaniuk ezt!

Spricc Romkocsma – Programszervezés a topon

Úgy másfél évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a romkocsma, aminek kerthelyisége is van, az emeleten pedig kisebb szobákba is el tudnak vonulni azok, akik egy kis magánszférára vágynak.

A programszervezés kétségkívül a topon van náluk. Gyakran adnak akusztikus koncertet kisebb zenekarok, nyáron kertmozizni is lehet, a társasjáték est-sorozat pedig messze földön híres. Évközben Slam Poetry workshopokat is tartanak az emeleten a szombathelyi slamesek. A focirajongókat pedig például VB Terasszal örvendeztették meg a világbajnokság idején, de év közben is sokszor összegyűlnek a sportfanatikusok egy-egy közös meccsnézésre.

Alkoholos italokból bő a választék, rengeteg kézműves sör szerepel a kínálatukban, de meg merjük kockáztatni, hogy itt kapni a legfinomabb limonádékat a városban – egyébként szívesen várjuk az ötleteket azoktól, akik máshogy gondolják, mert nyitottak vagyunk ám!

Két Medve Söröző – Hajnalig nyitva

Egy igazán fiatalos kocsma, ahol nem csak az egyetemisták, de a város apraja-nagyja megveti lábát. Emiatt néha elég kaotikus a hangulat, de kárpótlásként ott van a feelinges kinti rész a kellemes nyári estékre, bent pedig bárki kezelésbe veheti a zenegépet, hogy kedvére való muzsikát hallgathasson. Nincs is annál jobb, mint amikor egy egész kocsma rázendít és együtt énekli a számot, amit kiválasztottál!

Oltári csocsócsatákat lehet vívni, az önjelölt Rockyk a boxgépet is kezelésbe vehetik, de akár darts meccseket is lehet játszani. Ha pedig már törzsvendég vagy, órákon keresztül trécselhetsz a kidobókkal és a pultosokkal, akár soron kívül kiszolgálnak és elsőként szólnak, hogy menjünk át az első részbe, hogy legyen helyünk, ha a hátsó részt be akarják már zárni.

Amit pedig mindenképp ki kell emelni, az a hosszú nyitva tartási idő. A Macira szinte mindig lehet számítani, ha túl későn jut eszetekbe, hogy jó lenne beülni valahova, vagy már véget ért a programotok máshol, de még folytatni szeretnétek az éjszakázást.


In Memoriam: Pistons

Június 29-én sok helyi, köztük pedig rengeteg egyetemista legnagyobb bánatára öt év után végleg lehúzta a rolót. Számukra egy kis nosztalgiaként is szolgálhat ez a rész, gólyák, nektek pedig lehet, hogy fájdalmat okoz majd e sorokat olvasva, hogy a ti egyetemi éveitekből kimarad a Pistons. Igazán sajnáljuk, de nem tudunk szó nélkül elmenni mellette.

Ha valakinek kipattant a fejéből, hogy biliárdozzunk egy jót, a Pistons volt az első célpont. A jó kis Pistons sört vagy a Hulk néven futó házi limonádét szürcsölgetve játszottunk és vitattuk meg az élet nagy kérdéseit, baró háttérzenével kombinálva.

Mindig jó volt a hangulat, voltak csendesebb és nyüzsgősebb napok, de sokszor az éj leszálltával, berepültek az éjjeli baglyok és beindult a buli. Rengetegféle program szerepelt ugyanis a repertoárjukban: különböző koncertek, farsangi, halloweeni, jótékonysági és drum and bass bulikon is tombolhattak az egyetemisták. Tavaly tavasszal például X-Faktor-válogatáson is kipróbálhatták magukat a zenei karrierről álmodozók, havonta egyszer szerda esténként pedig a Slam Poetryé volt a főszerep.

Szép volt, jó volt. Köszönjük, Pistons! :)

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés