Szél Bernadett Szombathelyen 

Szombathelyen járt Szél Bernadett, de azt ő sem tudja, lesz-e összefogás a városban

Falco-gyár, oktatásügy, antikorrupciós csomag, nyugdíjak. Ezekről beszélt az LMP-s politikus.
 
 

Szombathelyen járt Szél Bernadett, de azt ő sem tudja, lesz-e összefogás a városban

Falco-gyár, oktatásügy, antikorrupciós csomag, nyugdíjak. Ezekről beszélt az LMP-s politikus.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Szombathelyen járt Szél Bernadett, de azt ő sem tudja, lesz-e összefogás a városban

Falco-gyár, oktatásügy, antikorrupciós csomag, nyugdíjak. Ezekről beszélt az LMP-s politikus.

Kedd délutánra hirdetett utcafórumot Szombathelye az LMP. Komolyabb reklámja nem volt az eseménynek, inkább amolyan flashmobba hajlott.

Elsőként Németh Ákos, a párt szombathelyi képviselő-jelöltje kapott szót. Ő a Falco-gyár problémájával kezdte és azzal, hogy Hende Csaba, bár 16 éve ott ül a Parlamentben, mégse oldotta meg a gyár és annak környékén lakók problémáját. Pedig nemrégen már az Alapvető Jogok Biztosa is felemelte hangját a gyár ügyében, érdemben mégsem történt semmi. Választási győzelmük esetén a gyár ügye lesz az egyik első, amit meg fognak oldani - mondta.

Aztán Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje kapott szót, A téma még mindig a Falco. Mint mondta, a tőke nem kerülhet az emberek érdekei, egészsége elé. Emlékeztetett, hogy pártjuk parlamenti frakciója többször is foglalkozott már a gyár ügyével, és ő is elismételte, hogy Hende Csaba bizony mindeddig nem tudott eredményt felmutatni ez ügyben.

A kampánybeszéd a Parlamentben folyó munkáról, illetve nem munkával folytatódott. Megemlítve Kósa Lajos friss botrányát, aki a ma reggeli hírek szerint négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró felett rendelkezhetett. Úgy gondolja, ebben az ügyben fel kell állítani egy parlamenti vizsgálóbizottságot.

Egyébként pedig a mostani Fidesz kormány keveseknek ad sokat, miközben az emberek többsége átlagbérrel, vagy az alatti jövedelemmel kénytelen beérni - mondta Szél.

Közben gyűltek az emberek nagyjából 20-30 állandó hallgató mindig volt a téren.

Az első hozzászóló azt kérdezte, hogy milyen konkrét elképzelések lennének arra, hogy a külföldre költözött fiatalokat visszacsábítsa az LMP kormány.

Szél sok mindent sorolt. Elsőként azt, hogy csábító és piacképest felsőoktatási rendszert kell létrehozni. Meg kell oldani a lakhatás kérdését, elsősorban szociális bérlakásokkal. Háromkulcsos adórendszert dolgoznának ki, ami alapján az átlagkeresetűeknél 36 ezer forint maradna meg minden hónapban. Segítenék a fiatal vállalkozókat és felszámolnák a dolgozói szegénységet.

Rengeteg pénzt tennének az oktatásba, a felnőttképzésbe.

A fórum a Falco-gyár ügyével folytatódott. Egy hozzászóló állítása szerint 6000 tonna műanyagot éget el a gyár évente. Ami 1,5 milliárd köbméter levegőt szennyez meg. A hatóságok pedig évek óta nem tudnak mit kezdeni az üggyel.

Ismét csak azt mondta Szél, hogy napirenden tartják az ügyet és nem hagyják elsikkadni.

Egy fiatal férfi annyit tett csak hozzá, hogy a Falcót nagyon nehéz lesz megfogni, ugyanis annyi tőkét halmozott fel, hogy ha akarná az egész országot megvehetné.

Előkerült az összefogás kérdése is. Szél elmondta, hogy ők nyitottak mindenre, ha értékközösséget nem is tudnak vállalni a többi ellenzéki párttal, de sorsközösséget igen. Egyelőre arra várnak, hogy az MSZP és a Jobbik végre szóba álljanak egymással. Ők mindkét párt felé megtették a szükséges lépéseket.

Egy másik kérdés a nyugdíjak kérdését vette elő. Szél azt mondta, hogy szégyen, hogy az életüket tisztességesen végig dolgozó emberek szemét 10 ezer forintos Erzsébet utalvánnyal szúrják ki, miközben megélhetési gondjaik vannak. Ezt egy átgondolt nyugdíjrendszerrel reformálnák meg. Volt már korábban erre vonatkozó törvény javaslatuk, ezt azonban a Fidesz lesöpörte.

Végül Németh Ákos kapott ismét szót, aki azt mondta, hogy megkapta már párszor, hogy politikai tapasztalattal nem rendelkezve indult most el képviselő-jelöltként. Ám az biztos, hogy így nem lekötelezettje senkinek sem - tudtuk meg a dolog hasznát is tőle.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés