A Human Operator időben elindította a májusi béreket, tőlük kívülálló okok miatt nem érhettek célba

Az elmúlt bő egy hétben sokak fizetését rendezték már.
 
 

A Human Operator időben elindította a májusi béreket, tőlük kívülálló okok miatt nem érhettek célba

Az elmúlt bő egy hétben sokak fizetését rendezték már.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Human Operator időben elindította a májusi béreket, tőlük kívülálló okok miatt nem érhettek célba

Az elmúlt bő egy hétben sokak fizetését rendezték már.

Közlemény

A Human Operator Zrt. 2001 óta működő személyzeti szolgáltató társaság, amely több mint 400 megbízóval állt kapcsolatban (köztük számos multinacionális vállalat), havonta 4-5000 fő foglalkoztatásában működött közre, éves árbevétele meghaladta a négymilliárd forintot. Ezzel Vas megye legnagyobb vállalkozásai közé tartozik, rendszeresen szerepelt a NAV, a Kereskedelmi- és Iparkamara és a Pannon Lapok Társasága közös éves kiadványában.

A társaság működése során mindenkor arra törekedett, hogy az általa, illetve alvállalkozói által foglalkoztatottak időben, pontosan megkapják a fizetésüket. Ha esetenként minimális késedelem állt is elő, azt gyors és hatékony korrekció követte.

2017. június 9-én, pénteken a Human Operator Zrt. határidőben megkezdte a május tárgyhavi bérek kifizetését. Ezen a napon a társaságnál dolgozó kölcsönzött munkavállalók megkapták a fizetésüket. A társaság tudomása szerint a vele együttműködő többi szövetkezet dolgozójának döntő része is megkapta ezen a napon a járandóságát, tehát egyes sajtóorgánumok ezzel ellentétes állításai valótlanok.

Június 10-11. hétvégére esett, amikor nem lehet utalásokat teljesíteni, 12-én, hétfőn pedig az OTP Bank rendszerében köztudottan országos informatikai hiba volt, amely aznapra ellehetetlenítette az utalások teljesítését. 2017. június 13-án, kedden pedig a NAV zárolta a Human Operator Zrt. és alvállalkozói bankszámláit, így zárolásra került a bérek és a megbízási díjak kifizetésének fedezetéül szolgáló összeg. A hatóság ezen intézkedése folytán állt elő tehát az a sajnálatos helyzet, hogy a májusi bérek egy része nem kerülhetett teljesítésre.

Ahogy azt a társaság már korábban is lenyilatkozta, a NAV 2011 óta folyamatosan folytat ellenőrzéseket a Human Operator Zrt.-nél, gyakorlatilag egy nap sem telt el azóta folyamatban lévő revíziós eljárás nélkül. A legelső ellenőrzést - nem megszokott módon - személyesen Vida Ildikó, akkori NAV elnök rendelte el végzésben, azonban az elmúlt hat évben egyetlen jogerős marasztaló határozat sem született a társaság ellen.

A Human Operator Zrt. sajnálja és együttérez azokkal, akik a szerződésük szerinti 13-i határidővel a fizetésüket nem kapták meg. Fontosnak tartja azonban azt is láttatni, hogy a társaság megbízói között találhatóak voltak olyan partnerek akik 15-30-45 napra, vagy még hosszabb határidővel, illetve a szerződés szerinti határidőhöz képest késedelemmel fizettek. Esetükben rendszeresen a Human Operator Zrt. előlegezte meg a fizetések fedezetét, amit - 16 év után - most először a zárolás miatt nem tudott megtenni. Ilyen esetben egyébként van arra jogszerű lehetőség, hogy az amúgy is késedelemben lévő partnerek közvetlenül fizessenek a náluk dolgozóknak.

Ahogy fontos azt is kiemelni, hogy az elmúlt bő egy hétben sokak fizetése rendezésre került ugyancsak ellentétben a túlzó hangvételű, hangulatkeltő újságcikkekben állítottakkal.

A Human Operator Zrt. a kialakult helyzetben nem tud és nem is kíván minden, valótlan tényállításokat tartalmazó sajtó- és médiamegjelenésre külön reflektálni, egyben arra kér mindenkit, hogy ezeket, az esetenként nemtelen, minősíthetetlen eszközökhöz nyúló, az újságírói etika alapvető normáit megszegő közléseket fenntartással kezelje.

Human Operator Zrt.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés