A Körmend remek hajrája győzelmet ért

Jól sültek a hazai triplák, Ferenczék nyertek a második csoportmeccsen.
 
 

A Körmend remek hajrája győzelmet ért

Jól sültek a hazai triplák, Ferenczék nyertek a második csoportmeccsen.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Körmend remek hajrája győzelmet ért

Jól sültek a hazai triplák, Ferenczék nyertek a második csoportmeccsen.

Egis Körmend - BC Nevezis

85-79 (19-20, 17-12, 25-31, 24-16)

FIBA Europe Cup, J-csoport, 2. forduló

Körmend: Hollins 8, Németh -, Ferencz 16/12, Tuoyo 20/12, Horti -. Csere: Davis 3/3, Halász 15/9, Fanning 17, Csorvási 6.

Nevezis: Woodard 6/6, Matulis 8, Likodej 19/15, Veljacic 6/6, Korenjuk 3. Csere: Volkus 10, Maldunas 5, Medford 22/9.

A FIBA Europe Cup J-csoportjának második fordulójában az Egis Körmend azt a Nevezist fogadta, amely az első meccsén otthon győzte le az Alba Fehérvárt.

Horti rossz passza után a litvánok dobhatták az első kosarat, majd Hollins volt eredményes először körmendi részről. A negyed feléhez érkezve Likodej triplája után 7-10 állt az eredményjelzőn, majd következtek a vasiak jó percei. Fanning öt és Tuoyo két pontjának köszönhetően 7-0-s sorozatot produkált a Körmend, ezzel 14-7-re módosítva az állást. A második negyedre azonban mégis a litvánok mehettek előnnyel, ugyanis a hátralévő időben Woodard és Likodej is jól célzott távolról, valamint a Falcóból ismert Medford is betalált, így 19-20-nál telt le a tíz perc.

Maldunas kettese és Medford hármasa miatt a második etap sem kezdődött jól magyar szempontból, a negyed közepéhez érkezve azonban utol érte a vendégeket a Körmend, Ferencz triplája után 29-27-re vezetett Potocnik csapata. Végül a félidőre is előnnyel mehettek a hazaiak, Csorvásié volt az utolsó szó a szünet előtt, ami 36-32-nél érkezett el.

A pihenő után három perccel az addigi legnagyobb előnyt jegyezhette a Körmend Hollins kettese után (46-38), sőt, három perccel később Ferencz harmadik triplája után – harmadik próbálkozásából – is még héttel vezetett a vasi csapat, az utolsó felvonásra mégis hátrányból indult neki. Veljacic és Medford is betalált triplából, ezekben a percekben minden beesett a litvánoknak, Volkus zsákolása után pedig 61-63-nál zárult a negyed.

Sok hibával kezdte a Körmend a záró szakaszt, 9-2-es sorozattal húzott el (63-72) a Nevezis három és fél perc elteltével. Ezt követően Halász percei következtek, nem túlzás kijelenteni, hogy az ő remek játéka kellett a felzárkózáshoz, a magyar kosaras kilenc pontot dobott egymás után (72-77). A fordítást Tuoyo és Ferencz triplái jelentették, alig több mint két perccel a vége előtt ismét a hazaiaknál volt az előny (78-77), amit végül már nem engedtek ki a kezükből.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés