A kosárlabda szövetség vizsgálódik a szombathelyi szurkolók és a fehérvári játékos ügyében

Azt írják, semmi sem árnyékolhatja be a sportágat.
 
 

A kosárlabda szövetség vizsgálódik a szombathelyi szurkolók és a fehérvári játékos ügyében

Azt írják, semmi sem árnyékolhatja be a sportágat.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A kosárlabda szövetség vizsgálódik a szombathelyi szurkolók és a fehérvári játékos ügyében

Azt írják, semmi sem árnyékolhatja be a sportágat.

A belső szabályzata szerint jár el az Alba Fehérvár kosárlabdaklub az együttes egyik játékosával szemben, aki csütörtökön, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely elleni összecsapáson összetűzésbe került a vendégszurkolókkal.

A két csapat csütörtöki találkozóján - amelyet 94-90-re nyert a Fehérvár - Chris Horton és Sir'Dominic Pointer nekiugrott meccs közben a drukkereknek, utóbbit végül kiállították - írja az MTI.

A fehérvári klub pénteki közleményében hangsúlyozta, ez a szurkolói megnyilvánulás már az első, szombathelyi mérkőzésen is végigkísérte a találkozót. "Egy hazai támadást követően az egyik játékosunkat rasszista megnyilvánulások kíséretében a vendégszektorból megdobták, majd leöntötték, leköpték, amire ő a meccs hevében profi sportolóhoz méltatlan módon reagált" - írja le az esetet a kommüniké.

Az Alba Fehérvár - ahogy fogalmaznak - reméli, hogy a szövetség nemcsak felhívásokkal és büntetésekkel jár el, hanem a jelenlegi esetet alaposan, tényszerűen kivizsgálja, és ennek megfelelően dönt, hogy a jövőben ilyen szurkolói megnyilvánulások ne fordulhassanak elő a kosárlabdapályákon.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) délután közleményben reagált a történtekre. Mint írják, a leghatározottabban elítélnek minden rasszista, a másik felet emberi méltóságában sértő szurkolói magatartást.

"A sportág az elmúlt időszakban nagyon sokat tett azért, hogy a lelátóról száműzze a trágárságot, a másik méltóságát nem tisztelő szurkolói megnyilvánulásokat. A klubokkal közös erőfeszítéseinknek köszönhetően a kosárlabdázás nem is erről ismert, hanem a kiváló hangulatú mérkőzésekről, a hazai és a nemzetközi porondon elért sikerekről. Azok, akik ezt a pozitív folyamatot a jövőben veszélyeztetik, számíthatnak az MKOSZ teljes szigorára" - áll a közleményben.

Hozzáteszik, hogy az említett mérkőzésen történtekkel kapcsolatban "fegyelmi eljárás indult a szombathelyi szurkolók rendbontásának, valamint a székesfehérvári kosárlabdázó játékból történő kizárásának ügyében".

A kommüniké megemlíti, hogy az MKOSZ a 2018/2019-es bajnoki évadra radikálisan meg akarja emelni a sport és a fair play szellemével összeegyeztethetetlen megnyilvánulások büntetési tételeit.

A három győzelemig tartó elődöntő 1-1-re áll a Szombathely és a Fehérvár között, a következő meccsre vasárnap kerül sor.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés