Szemétszedés és jelöltbemutató a Momentumnál 

A Momentum vasi jelöltje arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy álljanak be mögé, hogy legyőzzék Hende Csabát

Utcát takarított és bemutatkozott a Momentum képviselőjelöltje.
 
 

A Momentum vasi jelöltje arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy álljanak be mögé, hogy legyőzzék Hende Csabát

Utcát takarított és bemutatkozott a Momentum képviselőjelöltje.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Momentum vasi jelöltje arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy álljanak be mögé, hogy legyőzzék Hende Csabát

Utcát takarított és bemutatkozott a Momentum képviselőjelöltje.

Nagy Donát a Momentum helyi szervezetének kommunikációért felelős alelnöke és Kaisinger András képviselőjelölt tartott utcatakarítással egybekötött sajtótájékoztatót szombaton az Éhen Gyula tértől Március 15. térig.

Az alelnök a Momentumról elmondta: végre van egy közösség, akik próbálnak megálljt parancsolni az elindult folyamatoknak. A folyamatos kitalált ellenségkép elleni küzdelem helyett másra van szüksége az országnak. Szerinte semmi szükség arra, hogy óriásplakátok hirdessék azt, hogy gyűlölni kell valamit.

A Momentum ehelyett pozitív képet szeretne nyújtani: pozitív kampányuk szerint van remény. Felhívta a figyelmet arra, hogy fel kellene hagyni azzal a gyakrolattal, hogy valami ellen szavazzunk, a valamiért szavazni sokkal fontosabb. Kitért a kormány civilellenes törvénykezésére is.

Nagy Donát elmondta, tudják, hogy a kormánynak rossz reklám, ha ételt oszt valaki, de a civil szervezetek vegzálása helyett inkább segíteni kellene őket, mivel akik elesetteken segítenek, állatokat gondoznak, vagy éppen ingyenes jogsegélyt nyújtanak, épp azt a munkát végzik el, ami az állam feladata lenne. Azt mondta, a Momentum folytatni fogja a civilek védelmét.

Pártja nevében azt ígéri, nem épületekből és irodákból fognak politizálni, ezért is szervezték a hétvégi utcakakarítást is. Szerinte ha minden párt legalább ennyit törődne a választópolgárokkal, akkor fantasztikus dolgokat tudnának elérni.

Kaisinger András a helyszínen mutatkozott be a sajtó képviselőinek:

Budapesten tanul jogot a felsőoktatás szűkítésekor, 16-évesen határozta el, hogy ha a politika beleszól az életébe, akkor ő is beleszólna a politikába kezdetben civil aktivista volt, felszólalt a felsőoktatás átalakítása ellen és az internetadó elleni demonstrációkon korábban a PM-hez csatlakozott, de 2017-ben elválltak útjaik, nem tagja egy pártnak sem

Bemutatkozó tájékoztatóján elmondta, az elmúlt 28 év rávilágított, Magyarországnak politikai vérfrissítésre van szüksége. Szeirnte egyedül a Momentum volt képes bizonytalan szavazókat is megszólítani, szakítani kell azzal a hibás ellenzéki mentalitással, hogy csak a meglévő tortát szeletelik újra.

Úgy gondolja, Szombathelyen Hende Csabát csak egy bizonytalanokat megszólítani képes, mégis többpártilag támogatott jelölt lesz képes legyőzni.

Elmondta, azért fog harcolni, hogy Magyarország olyan ország legyen, ahonnan nem kell elmennni, sőt, ahova érdemes legyen hazajönni.

Kaisinger tudja, hogy nem neki van a legnagyobb szavazótábora, szerinte mégis ő képes a legtöbb bizonytalan szavazót megszólítani a pártokhoz kötődő jelöltekkel szemben: „Arra kérem a választópolgárokat, a többi ellenzéki pártot, hogy álljanak be mögém, közösen nyerjük meg Magyarország számára Vas 01 OEVK-t!”

Megkérdeztük, konkrét helyi ügyekben mit tart a legfontosabbnak

A szombathelyi felsőoktatás támogatását emelte ki, szerinte ehhez jó kiindulási alap az ELTE megjelenése. Elvándorlás helyett hallgatókat kell megnyerni Szombathely számára.

A felesleges látszatberuházások - itt a stadionra célzott - helyett az egészségügyet támogatná, illetve úgy gondolja, vissza kellene adni az önkormányzatok kezébe a közoktatást.

A Momentum másik két jelöltje személyesen nem jelent meg, a sajtónak eljuttatott bemutatkozásukból szemeztünk:

Kovács Attila, Vas 02:

kaposvári születésű, nemzetközi tapasztalatokat szerzett mérnök Münchenben él szombathelyi születésű feleségével és 7 hónapos kisfiával ismeri a nagy gyárak magyarországi projektjeit több éves tapasztalata van németországi állami beruházások tenderezési folyamatában, ami szerinte remek ellenpélda a magyar modellre Vas megye évente csak az EU-tól több tíz milliárdos támogatásokat zsebel be infrastruktúra fejlesztésre, és az országos költségvetésben is előkelő helyet tudhatunk magunknak, szerinte azonban a kórházak, utak, iskolák jelenlegi helyzete sajnos nem tükrözi a bőségesen felhasznált pénzügyi forrásokat szükségesnek találja a gyorsforgalmi utak fejlesztését, mert a mostani úthálózat funkcionalitása siralmas (külön kiemelte a Szombathely-Kőszeg és a Szombathely-Keszthely útvonalat) legfontosabb célja a jól fizető munkalehetőségek számának növelése a régióban a kis és középvállalatok támogatását kulcsfontosságúnak tartja problémának találja az elvándorlást és a csökkent gyerekvállalási kedvet szorgalmazza a napelemek lakossági felhasználását és a középületek energetiaki modernizálását

Gerencsér Mária, Vas 03:

ő is megemlíti a megyei útjainak csapnivaló minőségét azt ígéri, a Momentum Magyarországán minden fejlesztés és fenntartás, amit közpénzből finanszíroznak könnyen érthető és elérhető lesz, hogy mindenki tudja, mire és miért költik a pénzüket az időseknek úgynevezett pánikgombot vezetnének be, amivel segítséget hívhatnak magukhoz az orvosi pálya anyagi és tárgyi megbecsülésével újra vonzóvé tenné azt, szeretné feltölteni a rengeteg megüresedett praxist küzdene a magas albérletárak ellen: a helyi önkormányzatoknak forrást kellene biztosítani, hogy vásároljon a sok üresen álló, befejtetési céllal fenntartott lakásból, amit adott feltételek teljesítése esetén “emberi áron” bérbe adhatna a külföldi cégeket nem megbélyegezni kellene, hanem segíteni abban, hogy még több embernek legyenek képesek munkát adni azzal függetlenítené az ipartól való függést, hogy nyitna a turizmus felé, ehhez szerinte a gyűlöletkampányt is meg kell szüntetni az emberekkel együtt dolgozna az emberekért, bevonva a civil szervezetek és egyesületeket kialakítaná a szervezett helyi fórumokat, akár online közvetítéssel

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés