A Néppárt egyelőre nem zárja ki a Fideszt, a lengyelek viszont beszóltak Orbánnak

Nem eszik olyan forrón a kását.
 
 

A Néppárt egyelőre nem zárja ki a Fideszt, a lengyelek viszont beszóltak Orbánnak

Nem eszik olyan forrón a kását.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Néppárt egyelőre nem zárja ki a Fideszt, a lengyelek viszont beszóltak Orbánnak

Nem eszik olyan forrón a kását.

Az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti, előző héten kezdeményezett jogállamisági eljárás lezárultáig semmiképp sem zárja ki soraiból a Fideszt az Európai Néppárt (EPP) - jelentette ki Joseph Daul pártelnök szerda este az informális salzburgi EU-csúcs margóján.

"A sajtó nem kényszeríthet Orbán Viktor kidobására. Pártunkban demokrácia és jogállamiság uralkodik, megvannak a szabályaink" - nyilatkozott a néppárti tagállami vezetők egyeztetése előtt a francia politikus, aki a magyar miniszterelnökről azt mondta, hogy "nem könnyű eset, ezt mind tudjuk".

Sajtóértekezletén közölte, hogy az EPP meg fogja várni a hetes cikk szerinti eljárás eredményét, valamint azt, hogy az Európai Bizottság értékelje a jogállamiság magyarországi helyzetét. Leszögezte: következményeinek kell lennie annak, ha valaki nem felel meg a jogállamisági elveknek.

Hozzátette, más tagországokat is ugyanezzel a mércével kellene mérni, például a szociáldemokrata kormányzású Máltát, Romániát és Szlovákiát, amelyekben ugyancsak aggodalmakra ad okot a helyzet.

Az EPP több tagpártja a Fidesz kizárását szerette volna elérni, Daul szavai azonban világossá tették, hogy a vezetés ezt egyelőre nem akarja. Szakemberek szerint ezen nyilatkozat után szinte bizonyos, hogy a magyar kormánypárt legalábbis a jövő évi európai parlamenti választásig tagja marad a néppártnak, a jogállamisági eljárás ugyanis addig semmiképp nem fog lezárulni.

Tusk beszólt Orbánnak

Miközben a Néppárt úgy döntött, hagyják kibontakozni a magyar miniszterelnököt, nem várt helyről érkezett kritika. Donald Tusk lengyel politikus, az Európai Tanács elnöke nem is olyan burkoltan üzent Orbánnak.

A salzburgi találkozó előtt Tusk felhívta a vezetők figyelmét, hogy hagyják abba „a migránsokat okoljuk játékot”, merthogy bevándorlásügyben „minden agresszív beszéd ellenére a dolgok jó irányban mennek a dolgok.”

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés