Ukrán kamionos mentette meg a figyelmetlen sofőr életét a 86-oson

Autószállító kamion elé kanyarodott egy Suzuki.
 
 

Ukrán kamionos mentette meg a figyelmetlen sofőr életét a 86-oson

Autószállító kamion elé kanyarodott egy Suzuki.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Ukrán kamionos mentette meg a figyelmetlen sofőr életét a 86-oson

Autószállító kamion elé kanyarodott egy Suzuki.

A Suzuki vezetője figyelmetlenül akart rákanyarodni a 86-os főútra és egyenesen egy spanyol rendszámú kamion elé hajtott. Az autószállító tréler ukrán vezetője félrerántotta a kormányt, a magyar sofőr valószínűleg ennek köszönheti az életét.

Nyolc nagy értékű Opel gépkocsit szállított az a spanyol rendszámú kamion, ami elé kihajtott egy magyar rendszámú Suzuki személyautó a 86-os főúton, a Vas megyei Szőce-Rimány közelében. Az ukrán sofőrrel oroszul tudtunk beszélni.

„Láttam, hogy megállás nélkül hajt be a kereszteződésbe az autó. Felmértem, hogy szemből éppen nem jön semmi és félrerántottam a kormányt, meg fékeztem, ahogy tudtam. Szemből távolabb kamion érkezett. Hallottam a csattanást és láttam, hogy eltűnt a személyautó. Biztos voltam benne, hogy a sofőr meghalt” - mondta az ukrán kamionsofőr, aki azonnal kiugrott és rohant vissza a roncshoz.

A Suzuki csak érintőlegesen ütközött a trélerrel, amitől letért az útról és a tetejére fordulva mély árokban állt meg, betonáteresznek ütközve. A mozgássérült sofőr a kitört hátsó ablakon tudott kimászni a járműből. Információink szerint sérülése nyolc napon belül gyógyul. A mentők kórházba szállították.

A Suzukit a körmendi tűzoltók vontatták ki az árokból. A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom, rendőri irányítás mellett. A kamion 2,5 óra kényszerpihenő után folytathatta az útját.

Újjászületésnapot ünnepelhet a baleset okozója

A 86-os főút ezen szakaszán napi több ezer kamion jár. A baleset azért is szerencsés kimenetelű, mivel Körmend felől éppen semmi nem érkezett. Ha akár személyautó, akár kamion jött volna szembe, akkor az ukrán sofőr az elmondása alapján csak fékezett volna, nem sodort volna bajba másokat. Úgy viszont nagy erővel kapta volna oldalba a személyautót a tréler, a baleset kimenetele pedig nagy valószínűséggel halálos lett volna.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés