Balassa: Fellépésemtől meghátrált a fideszes többségű városvezetés

A Jobbik szombathelyi képviselője közleményben reagál a várost érintő Elios beruházással kapcsolatban.
 
 

Balassa: Fellépésemtől meghátrált a fideszes többségű városvezetés

A Jobbik szombathelyi képviselője közleményben reagál a várost érintő Elios beruházással kapcsolatban.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Balassa: Fellépésemtől meghátrált a fideszes többségű városvezetés

A Jobbik szombathelyi képviselője közleményben reagál a várost érintő Elios beruházással kapcsolatban.

Bár Czeglédy Csaba szabadlábra bocsájtása jelenleg elvette a reflektorfényt az Elios-botrányról, azért annak még közel sincsen pont a végén. A szombathelyi közvilágítás korszerűsítés továbbra is napirenden van, ahol egyébként még nem zárult le a közbeszerzés lefolytatása, de annyit tudni lehet, hogy a pályázók között ott van az a cég is, amiről nemrég az Európai Csalás Ellenes Hivatal, az Olaf jelentésében közölte, hogy korrupciós ügyekbe keveredhetett. Egészen pontosan sok közbeszerzést úgy írtak ki, hogy csak és kizárólag az Elios illett abba bele. A vizsgált időszakban Orbán Viktor veje, Tiborcz István volt a zrt. főrészvényese.

A szombathelyi közbeszerzéssel kapcsolatban Balassa Péter a Jobbik képviselője közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz. Ezt most változtatás nélkül közöljük.

K Ö Z L E M É N Y

ELIOS Szombathely végállomás: Meghátrált a városvezetés?

Stop Elios: Állítsa le a város a közvilágításra kiírt pályázatot! Miközben az OLAF jelentéseitől hangos a magyar közélet, a szombathelyi városvezetés közel másfél milliárdos projekt keretében bízná meg az Elios Zrt-t egy harmadik félen keresztül, hogy a cég újítsa fel szombathelyi közvilágítást. A futballban ezt ütemtelen szerelésnek nevezik és általában nem vet jó fényt az elkövetőjére. Így van ez most is, a kormánypárti képviselőknek a botrányok sem voltak elegendőek, még arra is hajlandók lennének, hogy hitelbe verjék a várost a projekt miatt. Hogy pontosan miért is, az természetesen nem derült ki, de elképzelhető, hogy megint a Jézuskának akarnak megfelelni. Mint az már ismert, jobbikos képviselőként nyilvánosságra hoztam a tervezett lépést, ami ahhoz vezetett, hogy a február 28-ra tervezett tárgyalásos eljárást hetekkel elhalasztották „kamu” indokokkal. A fellépésemtől meghátrált a fideszes többségű városvezetés, azonban a jelek szerint nem tett le arról, hogy a projektet megvalósítsa, hiába jelennek meg egyre-másra az írások arról, hogy más városokban az előre lezsírozott pályázatok nyomán felszerelt lámpák miatt sokkal rosszabb lett a közvilágítás. De legalább sokba került, ezt azért tegyük hozzá. Sajnálatos módon a baloldali ellenzék annyit tudott reagálni az ügy kirobbanásakor, hogy nem is annyira rossz ez a terv, ami egyébként teljesen igaz, mert egyenesen katasztrofális elképzelés a jelenlegi helyzetben az Eliossal szerződni. A szocialisták több napi gondolkodás után és a hódmezővásárhelyi választási eredmény nyomán úgy döntöttek, hogy mégis csak ellenzékiek és ebből kifolyólag nekimennek az Elios vasi dolgainak. A hirtelen jött igyekezet dicsérendő, de talán korábban kellett volna ennyire bátornak lenni, azonban akkor mintha egyéb szempontok is számításba jöttek volna. Mondanám, hogy a baloldal kommunikációs stratégiát váltott helyben, de ilyesmi nem volt nekik, szép csendben nézték az eseményeket. A Jobbik álláspontja egyértelmű az ügyben: az Elios Zrt. semmilyen formában nem kaphat megbízást Szombathelyen, erre rengeteg indokunk van, valamennyi elolvasható az OLAF jelentésében. Mivel nagy a háttéralkuk veszélye, az egész közbeszerzési eljárást le kell állítani. Amennyiben a városnak van pénze a közvilágítás megújítására, akkor megfelelő szakmai referenciákkal bíró céget kell megbíznia. Ha nincsen, akkor több lépcsőben, első körben a fontos és frekventált helyeken kell kicserélni a lámpákat – ez ilyen egyszerű.

Balassa Péter, önkormányzati képviselő, országgyűlési képviselőjelölt

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés