Négy komoly ügyben segítette ki a Fideszt a szombathelyi közgyűlésben a jobbikos Balassa Péter

Rajta múlt például, hogy Jordán Tamás nem kapta meg színházigazgatói kinevezését az első körben, és új pályázatot kellett kiírni.
 
 

Négy komoly ügyben segítette ki a Fideszt a szombathelyi közgyűlésben a jobbikos Balassa Péter

Rajta múlt például, hogy Jordán Tamás nem kapta meg színházigazgatói kinevezését az első körben, és új pályázatot kellett kiírni.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Négy komoly ügyben segítette ki a Fideszt a szombathelyi közgyűlésben a jobbikos Balassa Péter

Rajta múlt például, hogy Jordán Tamás nem kapta meg színházigazgatói kinevezését az első körben, és új pályázatot kellett kiírni.

Az egyik olyan eset, ahol Balassa Péter a fideszes városvezetést segítette a közgyűlésben, a jelenleg is tartó Styl-ügy. A gyár dolgozók nem kapták meg a bérüket, a városvezetés pedig elzárkózott és a német tulajdonosra akarta terelni a felelősséget. A baloldal a múlt héten rendkívüli közgyűlést kezdeményezett, ahol arról akartak tárgyalni, hogy az önkormányzat segítse ki anyagilag a céget, hogy ki tudják fizetni a béreket, és vitassák meg a cégvezetés által kidolgozott cselekvési programot.

A Fidesz-frakció nem ment el a rendkívüli közgyűlésre, Balassa ott volt, ami elég volt ahhoz, hogy határozatképes legyen a testület. A napirendet azonban Puskás Tivadar polgármester mellett Balassa Péter sem szavazta meg, így nem tudták megtárgyalni a Styl ügyét, és a múlt heti hosszú hétvége előtt nem kapták meg a gyár dolgozói az elmaradt béreket.

Nem szavazott, négy hónapig csúszott a színházigazgató pályázat

Tavaly év elején robbant ki a szombathelyi színházigazgatói pályázat körüli botrány, aminek eseményeit egy csokorban, időrendben itt találja. A lényeg, hogy Jordán Tamás és Dér András pályázott, majd miután lehoztuk Dér pályázatát, ő visszalépett. Így Jordán Tamás maradt az egyedüli jelölt.

Biztosnak látszott, hogy a Fidesz nem támogatja a szombathelyi színház alapításában elévülhetetlen érdemeke szerzett Jordánt, de a színház-igazgatói pályázatról szavazni kellett. Március elsején szavazott erről a közgyűlés. Látszott, hogy a Fidesz tíz szavazata nem lesz elég ahhoz, hogy érvénytelenítsék a pályázatot, ugyanis csak így tudták megakadályozni, hogy Jordán újabb öt évre a Weöres Sándor Színház igazgatója legyen. A baloldalnak szintén tíz szavazata volt, és így Balassa Péter dönthetett.

Balassa viszont nem döntött, nem szavazott, pedig ott volt a közgyűlésen. Ha az ellenzékkel szavaz, nem hurcolják meg az akkor 74 éves Jordánt és nem kell újabb pályázatot kiírni. A jobbikos képviselő viszont a Fidesznek nyújtott segítséget, az már nem rajta múlt, hogy más pályázó hiányában 2021-ig mégiscsak Jordán maradt a színház igazgatója. Ez viszont csak júniusban derült ki, és közben zajlott a színházaknál az átigazolási időszak, a szombathelyi színház művészei pedig bizonytalanságba voltak, sokan jelezték, ha nem Jordán lesz az igazgató, távoznak.

Elvehették volna a Fidesz propagandalapjától a Szombathely nevet

Tavaly áprilisban az ellenzék kezdeményezte, hogy a közgyűlés vegye el a PLT, a Vas Népe tulajdonosa által kiadott Szombathelyi7Nap című, nyíltan kormánypropagandista hetilaptól a Szombathely név használatának jogát. Tették ezt azért, mert a lap főszerkesztőjét, Cseszkó Tamást első fokon egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság, költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt.

A javaslat mellett szavazott Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) is, a Fidesz ellene, így itt is patthelyzet alakult ki. Balassa megszavazhatta volna a javaslatot, és ezzel elvették volna az ellenzéket (őt is) gyalázó laptól a névhasználati jogot, de nem szavazta meg. Pedig korábban még sajtótájékoztatót is tartott a lap állításai miatt.

Így a hetilap azóta is Szombathelyi7Nap néven működik, a főszerkesztő elleni ítélet áprilisban jogerőssé vált.

Lehetett volna egy új, hivatalos városi lap

A következő eset szintén a városi sajtóhoz köthető. Tíz év után tavaly év végén lejárt a Savaria Fórum városi hetilap szerződése az önkormányzattal, így ez év elejétől csak a feljebb már említett Szombathelyi7Nap maradt meg városi hetilapként. A decemberi közgyűlésen a baloldali ellenzék kezdeményezte, hogy írjanak ki közbeszerzési pályázatot a Savaria Fórum kiadására. A javaslatot a Fidesz elutasította, és Balassa Péter sem szavazta meg.

Pedig Balassa tudta, hogy így a jelenleg is zajló kampány alatt a Fidesz propagandáját folytató, jelenleg már a Mészáros Lőrinc érdekeltségeibe tartozó Médiaworks a tulajdonosa, és tovább fogják szidni az ellenzéket, köztük őt is.

Az elmúlt bő egy év alatt négy olyan ügy, ahol Balassa sikerre segíthette volna a közgyűlési ellenzéket. Nem tette, inkább a fideszes városvezetés mellé állt, és lemondott arról, hogy ellenzéki képviselőként sikereket arasson.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés