Főváros lesz Szombathely, most megtudhatják miért

Kocsis Zoltán is újfent Szombathelyen vezényel, nemcsak Bartókot. Kezdés július 9-én, középpontban a Nőkkel.
 
 

Főváros lesz Szombathely, most megtudhatják miért

Kocsis Zoltán is újfent Szombathelyen vezényel, nemcsak Bartókot. Kezdés július 9-én, középpontban a Nőkkel.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Főváros lesz Szombathely, most megtudhatják miért

Kocsis Zoltán is újfent Szombathelyen vezényel, nemcsak Bartókot. Kezdés július 9-én, középpontban a Nőkkel.

Ha Szombathely, akkor egy héten át, július 9-és 16-a között újfent Bartóké és a kortárs zenéé lesz a főszerep. A koncertek mellett idén kortárs képzőművészeti kiállítás is nyílik, de a gyerekekre is gondolt a fesztivál szervezője, a Filharmónia Magyarország. A szemináriumra tizennyolc országból érkeznek a kortárs muzsikára és Bartókra kíváncsi kurzusnövendékek.

A nemzetközi fesztivál középpontjában "a Két arckép" című darab jubilálása okán (60 éve mutattak be először) a NŐ áll. A zenemű a nyitó előadáson, július 9-én (20 órakor) hangzik majd el, a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában, Kocsis Zoltán vezényletével. A zeneművet egy izgalmasnak tűnő beszélgetéssel vezetik fel (19 órától a kamarateremben), ahol Kocsis Zoltánnal és Kelemen Barnabással Bősze Ádám beszélget. A téma a fesztivál koncepciója, a NŐ: amiben a beharangozó szerint „nemcsak általánosságban, de a Bartók számára fontos nőkről és az általuk ihletett darabokról is” szó lesz.

A nyitó koncerten tehát Bartók Két arcképe, majd a 3. zongoraverseny, Debussy: Jeux valamint Kodály Z.: Galántai táncok című darabjai lesznek hallhatóak. Falvai Katalin zongorázik és Kelemen Barnabás hegedül.

Amire még érdemes lesz rámozdulni a 32. Bartók Fesztiválon

Július 9. @ szombat 16.00: Kortárs magyar képzőművészek alkotásaiból nyílik tárlat, NŐ másKÉP(P) címmel. Bemutatkozó művészek: Bencsik István szobrászművész, Bóbics Diána festőművész,
Horváth M. Zoltán képzőművész, Kelemen Marcel festőművész, Kuti László szobrászművész, Lelkes A. Gergely festőművész, Nyári Zsolt szobrászművész, Varga Rita képzőművész. Kurátor: Kuti László. 
A tárlat július 17-ig tekinthető meg, a belépés díjtalan.

Július 10. @ vasárnap 20:00: Népzenei koncert és táncos mulatság a Góbé zenekarral (Szombathely, Zsinagóga Udvar)

Július 11. @ hétfő 19:00: Kelemen Barnabás és Kokas Katalin estje vár a Weöres Sándor Színházban. (Műsor: 
Bartók Béla: Hegedű szólószonáta Bartók Béla: 44 duó.)

Július 12. @ kedd 19:00: Komlósi Ildikó, Kossuth-díjas énekművész és Balog József estje (Weöres Sándor Színház – Márkus Emília terem)

Július 14. @ csütörtök 19:00: Euripidész darabja alapján készült a Hekabé című táncjátéka, a Vörösmarty Színháztól. (WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ - Márkus Emília terem)

Július 15. @ Péntek 20:00: Jazzation (Zsinagóga Udvar, Szombathely)

Július 15. @ Péntek 16:00: A hegedűkurzus zárókoncertje (Bartók Béla Zeneiskola – Nagyterem)

Július 15. Péntek 18:00: A zeneszerzés- és dalkurzus zárókoncertje (Savaria Szimfonikus Zenekar – Kamaraterem)

Július 16. @ szombat 20:00: A záró hangversenyen a Savaria Szimfonikus Zenekart a karmester mesterkurzus résztvevői vezénylik. A programban: M. Muszorgszkij – M. Ravel: Egy kiállítás képei, I. Sztravinszkij: A tűzmadár és Bartók B.: Brácsaverseny.

A szemináriumról

A szombathelyi szemináriumokra 18 országból (Belgium, Dél-Korea, Finnország, Hollandia, Izrael, Japán, Kanada, Magyarország, Mexikó, Németország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Taiwan, Thaiföld, USA) várnak növendékeket. Professzorai: Hamar Zsolt (Karmester mesterkurzus), Prof. Yinam Leef (zeneszerzés mesterkurzus), Kelemen Barnabás (hegedű és vonósnégyes mesterkurzus), Komlósi Ildikó (dal és opera mesterkurzus).

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés