Üresen áll Czeglédy Csaba volt cégének irodaháza, amit potom pénzért vett meg egy fideszes

Fél év alatt sem kezdett vele semmit.
 
 

Üresen áll Czeglédy Csaba volt cégének irodaháza, amit potom pénzért vett meg egy fideszes

Fél év alatt sem kezdett vele semmit.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Üresen áll Czeglédy Csaba volt cégének irodaháza, amit potom pénzért vett meg egy fideszes

Fél év alatt sem kezdett vele semmit.

„Kiadó” - hirdeti egy hatalmas felirat a tavaly megszűnt Humán Operátor Zrt. volt irodaházán. A cég akkor fejezte be működését, amikor Czeglédy Csaba volt szombathelyi képviselőt, a zrt igazgatóságának elnökét letartóztatták költségvetési csalás gyanújával.

Noha Czeglédy ügyében egy év és három hónap alatt sem jutott el a vádemelésig az ügyészség, a cég vagyonát lefoglalták, az ingatlant pedig értékesítették.

Márciusban derült ki, hogy a Puskás Tivadar utcai, pár évvel korábban épült irodaházat Puskás Tivadar egyik politikai munkatársa vette meg, aki korábban a Vas megyei közgyűlés fideszes tagja is volt. 273 millió forintot kellett fizetnie érte.

Feltettük a kérdést Puskásnak és Hende Csaba országgyűlési képviselőnek, hogy honnan lehetett pénze egy politikai munkatársnak, lehetséges-e, hogy csupán valakinek a strómanjaként licitált az ingatlanra. És, hogy előre megtervezett cél volt-e, hogy alacsony áron megszerezzék Czeglédy cégének volt ingatlanvagyonát. Válaszokat azóta sem kaptunk.

Az irodaházat ugyanis tényleg áron alul vette meg a fideszes munkatárs, aki néhány nappal első cikkünk megjelenése után felmondott a városházán.

Nem kellett sokáig várni ugyanis, hogy kiderüljön, az irodaházat a végrehajtó 550 millióra értékelte fel, ennek a feléért vette meg új tulajdonosa. Ami akkor a legérdekesebb, ha tudjuk, hogy az ingatlan értéke akár 600 millióra is felmehet.

Puskás Tivadar és Hende Csaba ugyanis március elején Kósa Lajos társaságában jelentette be, hogy a jelenleg zsákutcaként működő Puskás Tivadar utcát kikötik a körgyűrűre, ezzel nem csak a Zanati út felől, hanem közvetlenül a körgyűrűről is elérhető lesz az út.

Megkérdeztünk egy ingatlanszakértőt, aki azt mondta, ez a beruházás körülbelül 10 százalékkal növeli meg az utca ingatlanjainak értékét. Ha az irodaház tényleges értékét vesszük alapul akkor, ez mintegy 600 millió forint lesz.

Vagyis, az a bizonyos volt politikai munkatárs

273 millióért megvette az azóta is gyanúsított Czeglédy Csaba cégének volt ingatlanát, amit egy önkormányzati beruházás után 300-320 millióval többért lehet eladni. Az irodaház most egyébként üres, szépen nő a fű körülötte. A kapunál és a parkolókban még látszik a Humán Operator név, a parkolókat egyébként használják.

Minden jel azt mutatja, a tulajdonos arra vár, hogy megszűnjön a Puskás Tivadar utca zsákutca jellege, és akkor hatalmas hasznot húzhat az egészből.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés