Czeglédy Csabára vallott a makói iskolaszövetkezet volt elnöke, megváltoztatták ellene a vádat

A két ügyet egyesíthetik is.
 
 

Czeglédy Csabára vallott a makói iskolaszövetkezet volt elnöke, megváltoztatták ellene a vádat

A két ügyet egyesíthetik is.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Czeglédy Csabára vallott a makói iskolaszövetkezet volt elnöke, megváltoztatták ellene a vádat

A két ügyet egyesíthetik is.

Több mint egy éve tartóztatták le a szombathelyi Czeglédy Csabát üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntette gyanújával. Az egy év alatt azonban még vádiratot sem állított össze az ügyészség. Szerdán két hónappal ismét meghosszabbították letartóztatását, és valószínűleg megvan ennek az oka.

A hvg.hu tudósítása szerint ugyanis a makói iskolaszövetkezet ügyében ma megtartott tárgyaláson a várakozások ellenére nem hirdettek ítéletet, az ügyész váratlanul megváltoztatta a vádat.

Vagyis:

A makói iskolaszövetkezet ügyében 2015 őszén indult a büntetőeljárás, két egymást követő 2012-es időszak két elnökét vádolták meg azzal, hogy fiktíven foglalkoztattak diákokat, az iskolaszövetkezetet arra használták, hogy az adót ne kelljen megfizetniük, ebben az ügyben összességében 450 milliós csalásról van szó.

A makói iskolaszövetkezet kapcsolatban állt Czeglédy cégével, a Humán Operátor Zrt-vel.

Már javában zajlott az eljárás, amikor Czeglédy Csaba és társai ellen megindult a nyomozás a hatmilliárdos csalás gyanújával, amelyet állítólag iskolaszövetkezetek felhasználásával követtek el.

A perben tanúként hallgatták meg a Humán Operátor Zrt. és az iskolaszövetkezetek közé beiktatott Pannon Humán Kft. vezetőjét is, valamint a zrt. vezetőjeként Czeglédy Csabát is többször beidézték. Az azóta a hatmilliárdos csalással megvádolt Czeglédy csak akkor jelent meg a bíróságon, amikor már előzetesbe került, így gyakorlatilag rabszíjon tett vallomást.

Már akkor kiderült, hogy a gigaösszeg elcsalásával vádolt Czeglédy és az addigi vallomások egymással helyenként ellentétesek.

A makói ügy két vádlottja a tárgyalásokon nem tett a bíróság előtt vallomást a két éve folyó eljárás alatt.

Majd váratlanul, az ítélethirdetésre kitűzött tárgyalási nap előtti ülésen az egyikük mégis szólt, hogy vallomást tenne.

A másodrendű vádlott ekkor minden felelősséget Czeglédyre hárított azzal, hogy ő mindenkor csak a főnöke utasításait követte.

Az ítélethirdetésre kitűzött tárgyaláson jelentette be az ügyész, hogy módosítja a vádat: az eddig csalással gyanúsított iskolaszövetkezeti vádlottakat csupán bűnsegédletben marasztalná el, ami jóval kisebb súlyú bűncselekmény.

Az elsőrendű vádlott védője szerint a bizonyítás mindent tisztázott, így nincs szükség a per folytatására.

A másodrendű vádlott védője az eljárás megszüntetését, illetve egyesítését a Czeglédy-üggyel kérte, mivel védence abban a nyomozásban is gyanúsított, ott bűnsegédlet miatt vizsgálják.

A bíró a bizonyítás folytatása mellett döntött, így még az sem kizárt, hogy ezt a pert egyesítik a Czeglédy-üggyel.

Az ügy szeptemberben folytatódik.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés