De mi lett a vb-döntőre befutó rendbontókkal?

Az orosz hatóságok nem voltak elragadtatva a mutatványtól.
 
 

De mi lett a vb-döntőre befutó rendbontókkal?

Az orosz hatóságok nem voltak elragadtatva a mutatványtól.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

De mi lett a vb-döntőre befutó rendbontókkal?

Az orosz hatóságok nem voltak elragadtatva a mutatványtól.

Akinek nem volt elég izgalmas a vasárnap délutáni francia-horvát vb-döntő, az a második félidőben kapott egy kis külön izgalmat.

Habár az operatőrök tapintatos módon elkapták a kamerát a játéktérre befutó egyenruhás alakokról, annyit lehetett látni, hogy a rendfenntartók gyorsan üldözőbe veszik őket, majd eltüntetik őket a pályáról.

A játék talán egy szűk percig állt.

Azóta kiderült, Putyin régi „barátairól”, a Pussy Riot punkegyüttesről van szó, akik ezzel a kis performance-szel ismét a reflektorfénybe kerültek.

A zenekar neve onnan lehet ismerős, hogy 2012-ben egy moszkvai templomban anti-Putyin dalokat adtak elő, ami után börtönbe is került a zenekar három tagja.

A mostani berohanásban négyen – három nő és egy férfi - vettek rész, így ítéletük is valószínűleg hasonló lesz.

A BBC úgy tudja, kettős váddal kell szembenézniük a rendbontóknak: egyrészt megsértették a nézőkre vonatkozó szabályokat, másrészt illegálisan viselték az egyruhákat. A két vádpont alapján maximum 50 ezer forint körüli büntetést fizethetnek, ami nem egy nagy összeg.

A bűnösök az éjszakát mindenestere a rendőrségen töltötték, majd később kell felelniük a tettükért a bíróság előtt.

Közben napvilágot látott egy videó is a rendőrségi kihallgatásukról, ahol a hatóság emberei – érthetően – nem túl barátságos hangnemben kérdezték ki őket.

A Pussy Riot azzal indokolta akcióját, hogy így szerettek volna tiltakozni az oroszországi emberi jogok megsértése miatt.

Az nem teljesen világos, hogy a nagyon szigorú biztonsági intézkedések ellenére, hogyan sikerült befutniuk a gyepre, hogy ott pacsit adjanak Mbappé-nak.

Mivel a kamerák nem mutatták, kevesen tudják, hogy a horvát csapatból Lovren segített a rendfenntartóknak. “Elveszettem a fejem, megragadtam a fickót, és szerettem volna kihajítani a stadionból” – kommentálta később tettét a sportoló.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés