Demeter Márta választ kapott a szombathelyi kórházra panaszkodó betegek ügyében

A válasz azonban csak még több kérdést vet fel.
 
 

Demeter Márta választ kapott a szombathelyi kórházra panaszkodó betegek ügyében

A válasz azonban csak még több kérdést vet fel.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Demeter Márta választ kapott a szombathelyi kórházra panaszkodó betegek ügyében

A válasz azonban csak még több kérdést vet fel.

Tavaly októberben zúdult panaszáradat a szombathelyi Markusovszky Kórházra. Volt olyan az intézményben ellátott beteg, aki arra panaszkodott, hogy műtétközben megégett a lába, volt olyan, aki kisfia betegállátása miatt emelet hangot és volt olyan beteg, aki azt mesélte, hogy magzatvíz levétel miatt kapott szepszist, majd veszítette el a magzatát majd aztán a méhét is.

Az ügyek országos vihart kavartak, amikor pedig egy sajtótájékoztatón próbáltunk meg érdeklődni az esetekkel kapcsolatban a kórház igazgatója, Nagy Lajos azt mondta, hogy az égett lábú beteg kapcsán lefolytatott vizsgálat azt az eredményt hozta, hogy nem történt szakmai szabályszegés.

A sajtótájékoztatón ott volt Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője is, aki szintén kitért a betegek ügyére. Ő mindezt hazugságnak minősítette, és bár hiába próbáltunk tőle nyilatkozatot kérni a tájékoztató után, ő nem válaszolt a feltett kérdéseinkre.

Október végén az LMP országgyűlési képviselője Demeter Márta Szombathelyen járt. A képviselő akkor látogatást tett a kórházban, hogy az égett lábú asszony ügyében érdeklődjön. Demeter Márta akkor azt mondta:

Az igazgatót nem találta az igazgatóhelyettes azonban készséggel állt a rendelkezésére. A kórház vezetősége nem cáfolta, hogy lefolytatták az előírt belső vizsgálatot, ez pedig azt az eredményt hozta, hogy nem történt szakmai szabálytalanság.

Amikor azonban a vizsgálat dokumentumait kérte a képviselő, azokat nem tudták neki bemutatni.

Demeter Márta akkor hangsúlyozta, hogy ő volt addig az egyetlen olyan országgyűlési képviselő, aki hivatalos tájékoztatást kért az ügyben. Az LMP-és politikus már akkor azt mondta, hogy Hende Csaba úgy mondott véleményt az esettel kapcsolatban, hogy nem is tájékozódott.

Demeter hivatalos úton nyújtott be kérdést az Emberi Erőforrások Minisztériumának, amiben azt kérdezte: Milyen vizsgálatot folytattak le a Markusovszky kórházban?

Tegnap kapott választ a politikus, bár sok konkrétum azon kívül, hogy mikor folytak vizsgálatok a válasz nem tartalmaz. (A levelet ide kattintva lehet elolvasni.)

Az EMMI válaszából az derül ki, hogy a kórház minden esetben megküldte a hivatalos választ az érintetteknek, csakis nekik, így harmadik személynek azt nem adták ki. Így azt most sem Demetenek, és vélhetően korábban Hendének sem adták ki.

Az mindenesetre érdekes, hogy korábban Hende Csaba úgy tett kijelentést, hogy a Demeter állítása szerint ő volt az első, aki érdeklődött hivatalosan az ügyben.

Az EMMI tájékoztatása szerint a vizsgálati eredményeket megküldték a betegeknek. Korábban beszéltünk az érintett betegekkel, volt aki azt mondta, semmilyen hivatalos értesítést nem kapott.

Az minisztérium válasza szerit a betegek kaptak tájékoztatást, írásban. A mostani válaszban sincsen benne konkrétum, tehát valószínű a kórház korábban sem adta ki harmadik félnek a vizsgálati eredményeket.

Demeter Márta október 25-én járt Szombathelyen, az EMMI válasza szerint október 16-án ért véget az égett lábú asszony ügyének vizsgálata, a képviselőnek mégsem tudtak bemutatni semmilyen dokumentumot ezzel kapcsolatban.

Úgy tudjuk, az LMP további jogi lépéseket tesz az ügyben.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés