Kézilabda V-VI. korcsoport „B” kategória Országos Döntő dobogós csapatai (2018) 

A Diákolimpia bajonokai a szentgotthárdi kézilabdás lányok

Középiskolás kézisek küzdöttek meg a Magyarország diákolimpiai bajnoka címért Balatonfüreden.
 
 

A Diákolimpia bajonokai a szentgotthárdi kézilabdás lányok

Középiskolás kézisek küzdöttek meg a Magyarország diákolimpiai bajnoka címért Balatonfüreden.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Diákolimpia bajonokai a szentgotthárdi kézilabdás lányok

Középiskolás kézisek küzdöttek meg a Magyarország diákolimpiai bajnoka címért Balatonfüreden.

2018. április 12-15. között rendezték az idei tanév kézilabda „B” Kategória Diákolimpia országos döntőjét. A több napos rendezvényen az V-VI. korcsoportba tartozó 16-16 legjobb megyei és fővárosi lány- és fiúcsapat mérte össze tudását. A versengés végén a legjobbak elnyerték a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A csapatsport számos kedvező hatása kicsiktől a nagyokon át, amatőröktől kezdve a profikig mindenhol tetten érhető. A közösséghez való tartozás, a közösség sikeréért való küzdés, vagy éppen a kudarc közös feldolgozása minden alkalommal erőt és motivációt adhat a csapat tagjainak. Hazánk legsikeresebb csapatsportjainak egyike a kézilabda. A magyar válogatottak igen szép eredményekkel büszkélkedhetnek európai és világversenyeken egyaránt, klubszinten a Győri Audi ETO már háromszor hódította el a Bajnokok Ligája serleget, a Telekom Veszprém pedig a BL-ezüstéremig is eljutott. Az utánpótlás korú fiatalok előtt olyan jelenkori játékosok állnak példaképként, mint Görbicz Anita, Kovacsics Anikó, Tomori Zsuzsa, Nagy László, Lékai Máté vagy Balogh Zsolt.

A sportág a Diákolimpia versenysorozatnak is fontos eleme. A „B” kategóriás országos bajnokságba összesen 135 V-VI. korcsoportos csapat nevezett, közülük került ki az ország legjobb 16 lány és fiú amatőr csapata, akik Balatonfüreden megküzdöttek a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért.

A Balaton parti városban egyszerre négy helyszínen tartottak mérkőzéseket. A többnapos küzdelmek végén a dobogós csapatok érmet és serleget kaptak, ezen felül mindkét nemben különdíjban részesült az országos döntő legtechnikásabb játékosa, legjobb kapusa, gólkirálya, gólkirálynője és a legjobb felkészítő, testnevelő is. A győztes iskolák pedig egy évig őrizhetik a vándorserleget. A Diákolimpia versenyek fővédnöke Áder János, védnökei közt pedig megtalálható többek között Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Palkovics László közoktatásért felelős államtitkár is.

A hétvégi rendezvénynek otthont adó Balatonfüreden igen népszerű sportnak számít a kézilabda. A város neve régóta egybeforrt a sportággal, hiszen a Balatonfüredi KSE kézilabdázóinak szereplésére a hazai, sportágat szerető közönség is elismeréssel tekint. A hétvégi középiskolás versenyre a klub válogatott játékosa, Zlodik Bence, továbbá Berecz Zsombor válogatott vitorlás versenyző, Európa bajnoki ezüstérmes, háromszoros olimpikon is kilátogatott, és találkozott a fiatal kézisekkel.

A Balaton parti város sportszeretetét az is bizonyítja, hogy a 2017-es hazai rendezésű FINA Világbajnokság nyílt vízi versenyeinek Balatonfüred adott otthont. A helyszínt adó két település: Balatonfüred Önkormányzata és Alsóörs Önkormányzata a győztesek díjazásához is hozzájárult, az érmes csapatok 25-20-15 ezer forintos sportszerutalványt kapnak a balatonfüredi önkormányzattól, Alsóörs pedig a 8 különdíjat biztosítja.

A hétvégi küzdelemben az alábbi iskolák szerezték meg a dobogós helyezéseket:

Kézilabda V-VI. korcsoport „B” kategória Országos Döntő dobogós csapatai (lányok)
eredményiskola
I. helyezésSzentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
II. helyezésBudai Ciszterci Szent Imre Gimnázium
III. helyezésBonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium
Kézilabda V-VI. korcsoport „B” kategória Országos Döntő dobogós csapatai (fiúk)
I. helyezésKempelen Farkas Gimnázium, Budapest
II. helyezésMiskolci Herman Ottó Gimnázium
III. helyezésSzeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Békéscsaba

Különdíjasok:

Lányok:

Legtechnikásabb játékos: Kerkovits Rita, Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium
Legjobb kapus: Filep Fatime Kincső, Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium
Gólkirálynő: Zahorán Kincső, Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium
Legjobb felkészítő, testnevelő: Pável Tamás, Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Fiúk:

Legtechnikásabb játékos: Demján Csongor, Miskolci Herman Ottó Gimnázium
Legjobb kapus: Tárnok Márton, Kempelen Farkas Gimnázium
Gólkirály: Németh Márton, Pécs, Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Általános Iskolája és Sportiskolája Radnóti utcai Telephely
Legjobb felkészítő, testnevelő: Varga Lóránt, Kempelen Farkas Gimnázium

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés