Döbbenetes mértékben nő a légi forgalom

Rekordot döntött tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma.
 
 

Döbbenetes mértékben nő a légi forgalom

Rekordot döntött tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Döbbenetes mértékben nő a légi forgalom

Rekordot döntött tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma.

A meglepően gyors ütemben növekedett utasszám ugrás az év végére meghaladta a 13,1 millió főt is. Érdekesség, hogy már 2018-ban is úgy tűnik, hogy újabb csúcsot fog felmutatni hazánk vezető repülőtere. A légi utasok száma ugyanis ez év közepéig, minden egyes hónapban újabb rekordot döntött meg és úgy tűnik, hogy ezzel, az idei évben újabb rekordot fogunk megdönteni. Bár a nyári a főszezon a repülőgép utazások szempontjából, mégis, a téli hónapokban is rengeteg volt az utas. A repülni vágyók pedig nem csak Magyarországi, magyar állampolgárok, hanem egyre többen vannak köztük a külföldi turisták is.

A hazánkat célpontul választó külföldiek többsége valamilyen rendezvény, fesztivál, kiállítás vagy kulináris élmény miatt érkezik az országba. Budapest és a vidéki városok is egyre több nyugati országból és más kontinensről érkező vendéget fogadnak és látnak vendégül hónapról hónapra. A magyarokat pedig a külföldi úti célok könnyű és gyors megközelítése ösztönöz repülésre. Ez a tömeg pedig azt eredményezte, hogy már harmadik éve kétszámjegyű az utasforgalom növekedése a repülőtéren. Vagyis már most is maximális kapacitással pörög a repülőtér.

Idén megközelítheti a Budapesti repülőtér utasforgalma a 15 milliót!

Noha a forint és euró árfolyam mozgása is befolyásolhatja az utasforgalmat, az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy a jelenlegi árfolyam ingadozás sem lesz jelentős kihatással az utasszámokra, így a becsült értékek alapján, akár a 14,5 milliós utasszámot is meghaladhatja idén a Ferihegyi Repülőtér forgalma. Az Európai Uniós repülőterek 6,2 százalékos növekedéséhez képest, a hazai, Budapest Airport idén, már az első negyed évben, döbbenetes 16,9 százalékos bővülést tudott felmutatni.

Szinte kivétel nélkül, az összes légitársaság a piac növekedését tapasztalta, ami a magyarországi járatokat illeti. A megnövekedett forgalom természetesen pozitívan hat a repülőtéren lévő üzletek bevételeire is, akik egy-egy utason átlagosan 34 eurót képesek keresni. Az óriási tömeggel azonban nehezen tud lépést tartani a parkolóház és a környező parkoló terültek kapacitása. Illetve az akár hetekig is kihasználatlanul ott álló autók is valamilyen megoldás után kiáltottak, amire egy hazai startup nyújtott megoldást.

Nőtt a Magyarország felett átrepülő légi forgalom is

Az előző évekhez képest nem csak az ide érkező és innen induló járatok száma nőt jelentősen, hanem az ország felett átrepülő járatok száma is. Átlagosan 11-12%-kal nőttek a fel és leszálló gépek száma, azonban a Koszovó feletti magas légtér forgalma már jelentősen, 33,85%-kal növekedett meg a tavalyi adatokhoz képest. Az összforgalom tehát 13,3%-kos bővülést tudott felmutatni Magyarországon a légi forgalom tekintetében.

A reptér forgalmával egy időben megugrott az autóbérlés a Liszt Ferenc Repülőtér környékén. Ez érthető is, és erre a lehetőségre csapott le egy hazai startup. Az ide érkezők gyors autókölcsönzését és az elutazók hetekre magára hagyott autóinak kihasználatlanságát a hazai BeeRides startup hozta össze. A forradalmian új megoldást kínáló vállalkozás ugyanis a piaci áron alul képes bérbe adni a repülőtér közelében parkoló autókat, amelyek tulajdonosai bőséges jutalékot kapnak az ingyenes parkolás mellé. A kihasználatlan autók száma pedig a légi forgalommal együtt arányosan növekszik, így érdemes szemezgetni a kínálatból, ha éppen Budapestre érkezünk, hogy gyorsan, biztonságosan és kedvező áron jussunk bérelhető autóhoz.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés