Dominált a fővárosban a Falco

Zsinórban hetedszer kapott ki a MAFC.
 
 

Dominált a fővárosban a Falco

Zsinórban hetedszer kapott ki a MAFC.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Dominált a fővárosban a Falco

Zsinórban hetedszer kapott ki a MAFC.

MAFC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

78–88 (14–24, 16–21, 18–20, 30–23)

Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, 1000 néző

V.: Ádám J., Rácz Zs., Balogh Gy. (Balogh L.)

MAFC: Hot 20/6, Fodor 15/6, Lakits 1, McCray 14/6, Cvetkovics 14/6. Csere: Misek 8/6, Lakosa 4, Peringer -, Katona 2, Bordács -.

Falco: Govens 19/6, Perl 14, Váradi 7/3, Pustahvar 7/3, Tóth N. 13. Csere: Norfleet 23/12, Zsigeranovics 5.

Váratlan, ám nem meglepő húzásra szánta el magát a MAFC vezetősége, amely közös megegyezéssel szerződést bontott Jovica Arsics vezetőedzővel. Egyelőre még nincs meg az utód, így ma Garai Péter irányította a fővárosiakat. Mindkét oldalról hiányzott sérülés miatt egy-egy légiós: Bennet Davis és Milos Borisov. A Falco öt válogatottal (négy magyar és egy belorusz) állt fel a kezdéshez.

Sorra adta el a labdákat az elején a Szombathely, nagy szerencséje volt, hogy a MAFC ezt nem tudta kihasználni. Borzasztóan gyengén kezdett mindkét csapat. Govens második triplája után, a negyed derekán kezdtek elhúzni a vasiak (3-11). Többször is volt már tizenkettő közte, az első negyed 14-24-es állással zárult.

A játék képe nem változott, a folytatásban is a Falco irányított, a különbség csak még tovább nőtt. Néha egészen hajmeresztő dolgokat produkált támadásban a MAFC. 23-36-nál időt kért Garai, majd nem sokkal később, 27-41-nél újra. A félidőt Cvetkovics dudaszós triplája zárta (30-45).

A harmadik negyedben elkezdte szórni a triplákat a MAFC, Cvetkovics, Fodot és Hot is betalált, így lett a tizenhét pontos differenciából tíz (44-54). A 25. percben időt kért a Falco. Hamar rendezni tudta sorait a Szombathely, visszaállt minden a régi kerékvágásba, az utolsó etapot 48-65-ről várták a csapatok.

Minden összejött a fehér mezeseknek a folytatásban. McCray hármasával elérte a tíz pontot, Fodor is betalált kintről, majd Pustahvar ellen ítéltek sportszerűtlen faultot 54-65-nél. Hot bedobta mind a két büntetőjét, Cvetkovics pedig faulttal együtt szerzett kosarat. 10-0-s széria után, 58-65-nél időt kértek a vendégek. Egészen négyig zárkózott a MAFC, ennél közelebb azonban már nem engedték ellenfelüket Perlék. 66-74-nél még magához hívta csapatát Garai Péter, de hiába, visszaállt a közte tíz. Bár nagyot küzdöttek a hazaiak, összességében megérdemelt sárga-fekete győzelem született. A Falco ezzel negyedik idegenbeli győzelmét aratta a szezonban, nála többet csak a Kecskemét (öt) és a listavezető Szolnok (hét) ért el.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés