Trump megoldása az iskolai lövöldözésekre: fegyverezzük fel a tanárokat!

 
 

Trump megoldása az iskolai lövöldözésekre: fegyverezzük fel a tanárokat!

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Trump megoldása az iskolai lövöldözésekre: fegyverezzük fel a tanárokat!

Szerinte a tanári karnak egy kellően képzett tagja "elég gyorsan" véget tudna vetni egy iskolai mészárlásnak.

Ezt azután közölte az amerikai elnök, hogy a február 14-ei, tizenhét halálos áldozatot követelő floridai lövöldözés áldozatainak hozzátartozói hozzá fordultak, hogy tényleg tenni kéne már valamit, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő. A kérésüknek extra nyomatékot ad, hogy az év első negyvenöt napjában az Egyesült Államokban már tizennyolcszor dördült el éles lőfegyver tanintézményben (nyolc esetben senki sem sérült meg, két esetben öngyilkossági szándékkal lőtt a fegyveres, de nyolc további esetben viszont diákok és mások sérültek vagy haltak meg.)

Trump levezetése úgy hangzott - egyben elismerve annak vitatható mivoltát -, hogy ha egy pedagógusnál lenne rejtett fegyver, akkor az már nem egy fegyvermentes övezet lenne, ami "egy mániákus számára, aki rendszerint ugye gyáva ember, már nem úgy jelenne meg, hogy ide szabadon bemehetek és támadhatok, mert senki nem fog visszalőni."

Ezzel természetesen nem mindenki ért egyet: Mark Barden, akinek fiát 2012-ben ölték meg egy connecticut-i iskolában, erre úgy reagált, hogy a tanároknak a vállát így is épp elég felelősség nyomja, mint hogy még azt az extra súlyos terhet is rájuk helyezzék, hogy esetleg elvegyenek egy életet, ha szükség van rá.

Az egyébként, hogy Donald Trumpnak éppen ez az ötlet jutott eszébe, senkit nem érhet meglepetésként: már az elnökjelölti kampányában is kiállt amellett, hogy az állampolgárokat fel kell fegyverezni esetleges támadások kivédésére. Akkor azt mondta: "ott, ahol a golyók mindkét irányba mennek, nem történik akkora vérontás."

A tizennyolc éves kerekperec megmondja

Amikor Trump leült beszélgetni az érintettekkel, köztük volt Sam Zeif is, akinél világosabban viszont csak kevesen fogalmaztak a fegyverekkel kapcsolatban. Ő könnyeivel küszködve mondta az elnöknek: "A lövöldözés után egy nappal lettem 18 éves. Arra a hírre ébredtem, hogy a legjobb barátom nincs többé. Nem értem, hogy miért tudom még mindig bemenni egy boltba, és vásárolni egy háborúban használható fegyvert. A hírekben az volt, hogy ez a húsz éves gyerek csak besétált, és vett egyet egy lejárt személyivel. Miért ennyire könnyű ez? Miért nem állítjuk meg ezt Columbine után, Sandy Hook után? Miközben anyák veszítik el a gyermekeiket?"

(BBC / Guardian)

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés