Studio38 

Különleges edzésvezetés akár jelbeszéddel is, mert mi szeretjük a kihívásokat!

Ha nem hiszi, hogy megoldható túlsúlya, gerincproblémája, vagy csak vágyik a szép alakra, keresse fel a Stúdió 38. szakembereit és győződjön meg róla, hogy mindez lehetséges!
 
 

Különleges edzésvezetés akár jelbeszéddel is, mert mi szeretjük a kihívásokat!

Ha nem hiszi, hogy megoldható túlsúlya, gerincproblémája, vagy csak vágyik a szép alakra, keresse fel a Stúdió 38. szakembereit és győződjön meg róla, hogy mindez lehetséges!
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Különleges edzésvezetés akár jelbeszéddel is, mert mi szeretjük a kihívásokat!

Ha nem hiszi, hogy megoldható túlsúlya, gerincproblémája, vagy csak vágyik a szép alakra, keresse fel a Stúdió 38. szakembereit és győződjön meg róla, hogy mindez lehetséges!

Márciusban már szinte minden a tavaszról szól. Aki a jó időre szép alakra vágyik, nálunk, a Stúdió 38-ban még időben elkezdheti az edzéseket. Színészek, ismert emberek egyik kedvenc edzési módszerét, a TRX-et próbálhatja ki stúdiónkban. Mindezt bensőséges, nyugodt, kulturált körülmények között. Állandó szakmai kontroll és segítségnyújtás mellett – szakképzett, licencet szerzett edzőkkel.

Szinte nincs olyan fiatal, akinek ne lenne tartásproblémája. Gyakori a gerincferdülés, a hanyag tartásból eredő mellkas,- és gerincdeformitás. A szülők bánatára, a gyógytorna mégsem népszerű a gyermekek körében. Ezért Mérai Vikrória Kira gyógytornász elsajátította a TRX-használatát. Bár már a kisujjában van ugyan a Schroth-féle scoliosis terápia és a McKenzie gyakorlatok sora, ezeket még vonzóbbá tudja tenni a fiatalok számára TRX használatával. Így ők szívesebben végzik a fejlődésükhöz szükséges edzéseket.
Ez azért is fontos, mert ha rossz gyakorlatokat végeztetnek velük, az súlyosbíthat is egy meglévő problémát, ezért szükséges a megfelelő eszközhasználaton túl a szakember tudása és tapasztalata.

Különleges helyzetben lévőket is tudunk segíteni. Vakoknak, gyengén látóknak is élvezetes a TRX használata izomerősítésre, gyorsaság,- egyensúly,- és térirány fejlesztésre. A hallássérültek számára jelbeszéddel is kommunikáló oktatónk nyújt segítséget.

Az idősebb korosztályt is szeretettel várjuk, hisz a legjobban ők tudják, milyen nagy kincs az egészség. Sokszor az uraknak a cipőfűző megkötése, a hölgyeknek már a harisnya könnyebb felvétele is eredménynek számít.

Szijjártó József TRX-oktatónk maga is gerincproblémával küszködött, így át tudja érezni a hozzá fordulók panaszait és a legjobb tudása szerint orvosolja azt.

Idősebbek is elkezdhetik!

A hatékony és egészséges testsúlycsökkentéshez összeállított TRX-gyakorlatok, ízületkímélően fejtik ki hatásukat, hiszen a fokozatosság elvét követve, lépésről-lépésre építjük fel az edzésprogramot. Így a 150kg-os klienssel épp olyan hatékony edzést tudunk végezni, mint az ideális súlyúval.

Nálunk nem lehet kifogás, hogy: „Én ehhez már öreg vagyok.” „Az én súlyommal ezt nem lehet!” „Mindig ügyetlen voltam” . Mi mindenre találunk megoldást!

Azt sem fogadjuk el, hogy: „Nincs rá időm.”, hisz a Stúdió 38. reggel 6-tól este 10-ig várja a mozogni vágyókat.

Előzetes bejelentkezés szükséges, a 06/20-983-3544-es telefonszámon. Bojtor Ildikó a Stúdió38. tulajdonosa és személyi edzője meghallgatja, és tanácsokkal látja el a hozzá fordulókat, szükség esetén orvossal konzultál egy mozgásprogram megkezdése előtt.

Az egyéni foglalkozásokon kívül, 2-3-4-fős stúdióedzéseken hozhatják formába magukat a jelentkezők.

2011. március 5-én szombaton, 9:00-18:00-ig bemutató TRX-órákon vehetnek részt az érdeklődők a Stúdió 38.-ban. Cím: Szombathely, Budai Nagy Antal utca 38.

További részletek: www.studio38.hu

A TRX-ről gyógytornász szemmel

A TRX® Suspension Trainer® egy funkcionális tréning eszköz, mellyel erőt, egyensúlyt, hajlékonyságot és az ún. core izmok (törzsizmok) stabilitását lehet fejleszteni. A TRX segítségével lehetővé válik a teljes test erő-állóképességi edzése. Vagyis, miközben erősítünk, a gyakorlatok intenzitása miatt a pulzusszám is emelkedik, így a szív-és érrendszer is hatékonyabban működik.

A TRX az emberi test saját súlyát használja fel a vázizomzat erősítésére, mely fontos a helyes testtartás kialakításában. Éppen ezért bárki, bármikor elkezdheti nemtől, kortól, fittségi szinttől függetlenül.

Rendkívül jól alkalmazható tartáshibával, súlyfelesleggel küzdő fiatalok, illetve felnőttek specifikus edzésében.
Az eszköz sokoldalúságának köszönhetően folyamatos a törzsizmok munkája és az instabil helyzetek miatt a proprioceptív érzékelésre is szükség van.

A propriocepció, vagyis az ízületi helyzet¬érzés fontos szerepet játszik az ízület dinamikus stabilitásában, az ízület védelmében. Mindennapi életünk során nagyon fontos a koordináció, az egyensúly és a funkcionális motoros képességek fejlesztése, helyreállítása és megtartása.

A koordináció olyan mozgás-összehangoltság, amely részben a központi idegrendszer által szabályozott automatikus funkció, részben finoman megtervezett akaratlagos mozgások eredménye. Dinamikus jelenség, mely a stabilitás és mo¬bilitás kombinációja.
Feladata a test megtartása a térben és kontrollált, koordinált elmozdítása.

A sok esetben elgyengült poszturális izmok fokozott aktivitást mutatnak az eszköz használata során. Az állandó egyensúlyozás, izmaink állandó koordinálása, folyamatosan frissen tartja idegrendszerünket, mely növeli a koncentráló képesség idejét, így nagyban javítja az életminőséget is.
Mindezek együttes fejlesztésére ad lehetőséget egy eszközben a TRX-ben.

Mérai Viktória Kira
Gyógytornász, TRX-oktató
www.studio38.hu

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés